Полската армия е прегрупирала бойни хеликоптери от 1-ва авиационна бригада

...
Полската армия е прегрупирала бойни хеликоптери от 1-ва авиационна бригада
Коментари Харесай

Полша: Пилотите на границата с Беларус са готови да използват оръжие

" Полската войска е прегрупирала бойни хеликоптери от 1-ва авиационна бригада на Сухопътните войски и от 25-а въздушна кавалерийска бригада покрай границата с Беларус. Пилотите са в режим на незабавни дейности и ще употребяват оръжие при нужда ". Това е заявил ген. Марек Соколовски, заместник-началник на Генералния щаб на въоръжените сили на Полша, цитират  TVP Info и РИА Новости .

Министърът на защитата на Полша Мариуш Блашчак взе участие в брифинг с бойци от полската армия за увеличение на броя на бойците на полската войска на границата с Беларус и ориентиране на спомагателни сили и средства за отбрана на границата. 

По време на брифинга военачалник Соколовски е съобщил, че в сходство със заповедта на министър Блашчак е осъществено неотложно подсилване на беларуското направление.

Ген. Соколовски е допълнил, че е осъществено предварителното разузнаване къде ще бъдат ситуирани войските.

Той е уведомил, че съгласно заповедта на министъра хеликоптерите ще бъдат основани на две места в режим на незабавни дейности " при тревожни събития на границата. 

Ген. Соколовски е уведомил, че водачите ще бъдат ситуирани " в режим на незабавни дейности “. " Тук има водачи, които са били с мен в Афганистан и Ирак. Ако се случи нещо тревожно, те няма да се поколебаят да употребяват оръжия ", е добавил той.

Във вторник два беларуски хеликоптера  нарушиха полското въздушно пространство в Подласие.

" Обвиненията за нарушение на границата на Полша от хеликоптерите Ми-24 и Ми-8 на беларуските военновъздушни сили и силите за противовъздушна защита са пресилени и са отправени от полското военно-политическо управление, с цел да оправдае скупчването на сили и средства наоколо до беларуската граница ", се показва в изказване на беларуското министерството на защитата.

Министърът на защитата на Полша подреди да се усили броят на бойците на границата и да се отделят спомагателни сили и средства, в това число хеликоптери. НАТО е осведомено за случая. В Министерството на външните работи неотложно е извикан шарже д`аферът на беларуското посолство.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР