Полша, Словакия, Унгария и България официално предприеха стъпки за забраната

...
Полша, Словакия, Унгария и България официално предприеха стъпки за забраната
Коментари Харесай

Георги Събев: За една година вносът на слънчоглед от Украйна е нараснал 30 пъти

„ Полша, Словакия, Унгария и България публично започнаха стъпки за възбраната на импорт на редица артикули от Украйна, само че тази седмица започнаха договаряния с Европейска комисия да се вкара общоевропейска възбрана, като по предложение на Европейска комисия такава възбрана би засягала четири артикули – пшеница, царевица, слънчоглед и рапица. “

Това съобщи в студиото на „ Добро утро, Европа “ заместник-министърът на земеделието Георги Събев.

Другата седмица би трябвало да стане ясно дали ще се вкара общоевропейска възбрана за импорт на избрани артикули от Украйна, уточни зам.-министърът.

„ Късно в сряда завърши срещата с еврокомисарите по търговия и земеделие, на която ние представихме нашата позиция “, добави той.

„ България даде толеранс от няколко дни. Решението на Министерския съвет постановява, че възбраната влиза от 24 април. Избрахме тази дата, с цел да има време секторът да се приспособява “, сподели още зам.-министър Събев.

„ В България сме извънредно обезпокоени от големия растеж на импорт от слънчоглед на Украйна – над 30 пъти в границите на една година. Това е извънредно доста “, акцентира той.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР