Полша не иска никаква част от Украйна - каза международният

...
Полша не иска никаква част от Украйна - каза международният
Коментари Харесай

Роман Майевски: Руската хибридна пропаганда няма шанс в Полша

" Полша не желае никаква част от Украйна " - сподели интернационалният наблюдаващ Роман Майевски в днешното издание на " Контрапропаганда ". " Идеята, че Полша желае да анексира Западна Украйна идва от 15-16 век, когато Полско-литовската страна беше от Балтийско море до Черно море. Но това е това е остаряла история и в Полша никой  няма необикновен сантимент към нея. Полша се усеща доста комфортно в днешните си граници, тя е етническа монолитна и на нас просто не ни трябват спомагателни проблеми ", безапелационен бе анализаторът.

Майевски разяснява появилата се на 18 януари тази година фотография от прогнозата за времето на един от каналите на полската социална телевизия, на която към картата на Полша са добавени част от западните територии на Украйна, като съветска агитация ориентирана към украинците, живеещи в тази част на страната. " В Полша " вести " като тази са на хумористичните страници на вестниците ", съобщи Майевски.

Полша обаче гледа доста съществено на своята сигурност и има намерение да отделя тази и идващите години по 4 % от брутния си вътрешен артикул за защита. Руската експанзия в Украйна е дала галактически подтик на модернизацията на полската войска. Много от новите оръжия Полша се готви да създава и сама, с цел да избегне случаи като този с немските противовъздушни системи " Гепард ", извънредно положителни и ефикасни против дронове, които Германия не съумя да достави на Украйна поради отхвърли на Швейцария да даде амунициите за тях, която създава.

Разговорът на Калин Манолов с Роман Майевски можете да гледате на:

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР