Полша и Унгария символично възпрепятстваха приемането на обща декларация по

...
Полша и Унгария символично възпрепятстваха приемането на обща декларация по
Коментари Харесай

Полша и Унгария отхвърлиха плана на ЕС за миграционна реформа

Полша и Унгария алегорично попречиха приемането на обща декларация по миграционния въпрос от срещата на върха на Европейски Съюз в Гранада.

Двете страни в действителност не могат да блокират тази промяна, само че по този метод показаха съпротивата си против предложенията за промана на европейската система за миграцията и даването на леговище, обобщава Франс прес.

Възраженията бяха изразени два дни след основно съглашение сред страните членки на Европейски Съюз по отношение на значим правилник от новия европейски миграционен пакт, който следва да бъде признат в цялостния му тип.

Унгарският министър председател Виктор Орбан, прочут със разногласията си с Европейски Съюз и гневните си изявления против Брюксел, през днешния ден даже приказва за " обезчестяване ". " Ако сте изнасилени законно, в случай че сте принудени да приемете нещо, което не харесвате, по какъв начин желаете да постигнете компромис и съглашение? Това не е допустимо ", съобщи той.

" Ние не се опасяваме от диктатите на Брюксел и на Берлин ", сподели на собствен ред полският министър председател Матеуш Моравецки. Той повтори отхвърли си в Полша да бъде наложена система на систематизиране на противозаконните мигранти. Изказванията му идват 10 дни преди парламентарните избори в Полша, редом с които ще се гласоподава и на референдум по няколко въпроса, единият от които визира точно противозаконната миграция в Европейски Съюз. Надпреварата сред партиите в Полша за тези избори се обрисува оспорвана, напомня Франс прес.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР