Половин България ще празнува тази вечер, тъй като след 12

...
Половин България ще празнува тази вечер, тъй като след 12
Коментари Харесай

Край на прокобата! Левски удари ЦСКА и вдигна Купата!

Половин България ще чества довечера, защото след 12 години суша, Левски още веднъж завоюва трофей. И то по какъв метод единствено! За благополучие на " сините " почитатели, футболистите на треньора Станимир Стоилов победиха кръвния зложелател ЦСКА във финала на Sesame Купа на България.

В воин за 26-кратните първенци се трансформира Илиян Стефанов (57`), който бе създател на единственото попадение в срещата.
 ЦСКА - Левски: 0:1 (Развой на срещата по минути) онлайн
ЦСКА - Левски: 0:1 (Развой на срещата по минути)

Вижте детайлности

Това е 26-а Купа Левски. " Сините " са първенци по брой оценки от тази конкуренция, следвани от ЦСКА с 21. Спечеленият довечера трофей пък въплъщава позитивните промени, които настъпиха на " Герена " след идването на Мъри. Много хора заговориха за " Втора синя приказка ". Очевидно първата глава е приключена. Следва продължение...
 Снимка 574102
Източник:

Двубоят стартира на високи обороти, като и двата тима се радваха на голяма поддръжка от страна на хилядите ентусиасти, изпълнили трибуните на " Васил Левски ".

Хосе Кордоба бе създател на първия удар в мача и той стана факт в 9-ата минута, само че бе от прекомерно далечна отдалеченост и топката излезе в навън.
 Снимка 574101
Източник:

В 14-ата минута Жорди Кайседо предприе доста рисков пробив отдясно. Ноа Сонко Сундберг обаче набра забележителна скорост и съумя да се оправи с нападателя на " алените ".

В 17-ата минута Иван Турицов пусна хубаво центриране отдясно, търсейки Кайседо. Келиан ван дер Каап обаче съумя да покрия еквадорския голмайстор и почисти с глава.
 Снимка 574100
Източник:

В 27-ата минута Дълга топка стигна до Георги Йомов, който напредна рисково и подаде към нахлуващия в пеналтерията Тибо Вион. Футболистът обаче не съумя да насочи прекрасен удар и кълбото не откри рамките на вратата.
 Снимка 574099
Източник:

В 37-ата минута Мено Кох работи много разконцентрирано и не съумя да отиграе добре топката, която се озова в краката на Билал Бари, само че нападателят на " сините " не съумя да насочи удар от близо седем метра.
 Снимка 574098
Източник:

В 41-вата минута Драган Михайлович центрира отдясно след отлична композиция с Билал Бари. Цунами се разминава с топката на няколко метра от вратата. Така първото полувреме приключи без маркирани голове.
 Грозни подиуми по време на почивката на ЦСКА - Левски
Грозни подиуми по време на почивката на ЦСКА - Левски

" Червени " ентусиасти нахлуха на пистата

В 57-ата минута Левски поведе в резултата. След рискова контра, почнала от Уелтон, топката стигна до Филип Кръстев, който подаде към халфа на " сините ", който шутира от дъгата на наказателното поле. Кълбото се чукна в прасеца на Мено Кох и в допълнение затрудни Густаво Бусато.
 Снимка 574097
Източник:

В 66-ата минута центриране на Георги Йомов отдясно бе изчистено в ъглов удар. След корнера играчите на Левски реализираха бърза контра, само че Уелтон не съумя да завоюва нищо от обстановката.

Очаквано, в идващите минути срещата се " укроти ". Играчите на Левски се пробват колкото се може по-дълго време топката, до момента в който " алените " се пробват да намерят бърз отговор на попадението.
 Снимка 574089
Източник:

В 85-ата минута Георги Миланов пусна отличен пас по земя отляво към Драган Михайлович, който се озова на отлична голова позиция. Швейцарецът обаче нанесе доста разочароващ изстрел, който бе отразен от Густаво Бусато.
 Хиляди почитатели остават отвън стадиона на финала
Хиляди почитатели остават отвън стадиона на финала

Жените и децата ще бъдат настанени в буферната зона
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР