Положително решение за Шенген - до края на годината да

...
Положително решение за Шенген - до края на годината да
Коментари Харесай

Мария Габриел се надява на Шенген докрая на годината

Положително решение за Шенген - до края на годината да има освен директни изгоди за българските, само че и за европейските жители , по-сигурна Европа, с изгоди за търговията, свързаността, конкурентоспособността и туризма. България е част от решението, когато желаеме да се оправим с незаконната миграция и да укрепим сигурността на съюза. Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел след среща с държавния секретар по европейските въпроси на Френската република Лоранс Бун в Министерство на външните работи.

По време на диалозите сред двете страни се разискаха необятен кръг въпроси, касаещи интернационалния дневен ред, като войната в Украйна, широкомащабните от страна на Хамас, разширението на Европейски Съюз и Република Северна Македония, бъдещето на Европа, Шенген, стратегическото партньорство и актуализирането на Пътната карта, образованието и научните проучвания.

Габриел изясни, че Франция е стратегически сътрудник и съдружник за България. Двете страни работят интензивно в двустранен проект, с общи решения и дружно да се оправят с общите провокации. През март 2023 година отбелязахме 30 година от присъединение на България към интернационалната организация на франкофонията и през днешния ден България цени полезностите на франкофонията, подсети външният министър.

Тя благодари на Франция за поддръжката по процеса по присъединението на България в Организацията за икономическо сътрудничество и раз, Шенген и Еврозоната. Мария Габриел и Бун разискали и тематиката за Западните Балкани. България продължава да следва градивен и транспарантен метод по отношение на Република Северна Македония. в никакъв случай не е и няма да слага нови условия по отношение на Скопие, посочи външен министър Държим да бъдат изпълнени компромисите, обещани от Северна Македония, настоя Мария Габриел.

България и Франция ще продължат да поддържат Украйна, според нейните интернационалните граници и толкоз дълго, колкото е належащо.
 Зам.-председател на Европейска комисия: Убеден съм, че до края на годината ще имате Обновена
Зам.-председател на Европейска комисия: Убеден съм, че до края на годината ще имате " да " за Шенген

България и Румъния са постигнали забележителен прогрес по противопоставяне на незаконната миграция

Темата сигурност също била предмет на разискване сред Габриел и Бун. Все повече има схващане за стратегическата значимост за региона на Черно море.

Мария Габриел посочи, че страната ни ще одобри да актуализира съглашението за стратегическо партньорство сред България и Франция за нова пътна карта.

Секретарят по европейските въпроси на Френската република Лоранс Бун добави, че България е дългогодишна другарска страна за Франция . С България се поддържат връзки на интелектуална и културна непосредственост, които са вкоренени във времето и самата Мария Габриел е едно чудесно олицетворение на това - тя приказва прелестно френски, открои Бун външният ни министър. Франция ще поддържа България да реализира своите вътрешни промени, с цел да се причисли изцяло към Шенген и Еврозоната, увери Бун.

Франция ще задълбочи съдействието си с България на двустранно равнище и в границите на Европейски Съюз , сподели още тя.

Бун добави, че нуклеарната енергетика за цивилен цели е нужна за реализиране задачите на климатичния преход, само че и от позиция на конкурентоспособността на европейската промишленост.

Лоранс Бун акцентира, че Франция поддържа и поддържа разширението на Европейски Съюз, което ще усили сигурността на континента. Удвоен е и икономическият продан сред България и Франция, стана ясно от думите ѝ.
 Румен Радев пред Волфганг Соботка: Приемането на България в Шенген е народен приоритет
Румен Радев пред Волфганг Соботка: Приемането на България в Шенген е народен приоритет

На срещата беше наранена и тематиката за разширението на Европейски Съюз със страните от Западните Балкани
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР