Положителни проби на чумата по свинете са отчетени и в

...
Положителни проби на чумата по свинете са отчетени и в
Коментари Харесай

И в Шуменско потвърдиха положителни проби на чума по свинете

Положителни проби на чумата по свинете са регистрирани и в област Шумен. Това потвърдиха от БАБХ. Взетите проби са доказани като позитивни за вируса на Африканска чума по свинете (АЧС) от Националната референтна лаборатория в София.

Намерена е умряла дива свиня в община Върбица, област Шумен. В село Ново Градище, община Стражица, също е регистриран случай на открита умряла дива свиня.

Припомняме, че през вчерашния ден са доказани и позитивни проби при две диви свине край Доспат. Това са първите позитивни проби на диви прасета за Шумен и Смолян.

БАБХ приканва хората да се отнасят отговорно и да извършват ограниченията за предварителна защита и биосигурност.

По-рано през днешния ден министърът на земеделието Десислава Танева съобщи пред Българска национална телевизия, че 300 лева са задоволително за задния двор.

Осмо денонощие продължава блокадата при сливенското село Крушаре.

Заради болестта бяха умъртвени 80 000 свине в Русенско.

Министърът на околната среда и водите Нено Димов съобщи, че чака да мине рецесията с чумата, с цел да се подхващат нови ограничения.

Във вторник, 6 август, стана ясно, че Европейски Съюз ни дава 13,9 млн. лева за битка със болестта. Новината пристигна от срещата на министър Десислава Танева с еврокомисаря по опазването на здравето и сигурността на храните Витянис Андрюкайтис.

След това зам.-министърът на земеделието Янко Иванов съобщи, че може да се наложи да желаяме още пари от Европейски Съюз за справяне с чумата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР