Полк. Петър Петров е единият от задържаните за шпионската афера.

...
Полк. Петър Петров е единият от задържаните за шпионската афера.
Коментари Харесай

Награждаван за Военна доблест полковник е сред обвинените в шпионаж

Полк. Петър Петров е единият от арестуваните за шпионската спекулация. Той е зам.-шеф на бюджетната дирекция в Министерство на защитата. При обиски в кабинета и дома му са открити документи с конфиденциален гриф на НАТО, заяви, като се базира на свои източници.
Още по тематиката
Преди година Петров е бил награден от министър Красимир Каракачанов с медал " За военна героизъм " 3-а степен на гала във Военния клуб. От видеото, публикувано от прокуратурата в петък, се разбра, че Петров и водачът на шпионската група, наименуван “Резидента ”, са се срещали по мрачно, с цел да играят тенис. Именно там е ставала размяната на секретна информация и пари, сред служителя на МО и вербувалия го Иван Илиев. Оперативната информация сочи, че на същите кортове Петров е засичан и с началника на защитата Ефтим Ефтимов.

Днес шестимата арестуваните по обвиняване в шпионаж в интерес на Русия се изправят пред Софийския военно-окръжен съд. Прокуратурата желае непрекъснат арест за петима от шестимата обвинени. Мерките им за неотклонение се гледат поотделно и при закрити врата. Медиите нямат достъп до постройката на столичната Съдебна палата.

Затова и към този миг няма публична информация има ли към този момент решение на военните магистрати. Шестимата са с обвинявания за закононарушение срещу Републиката и шпионаж в интерес на Русия. Един от тях е освободен против парична гаранция, откакто е направил признания пред проверяващите.

Исканията за най-тежката мярка за неотклонение са импортирани тази заран в 6.26 часа. Два правосъдни състава ще гледат ограниченията за неотклонение. Не е ясно за какво това ще става в обособени производства, откакто от държавното обвиняване оповестиха, че е разкрита незаконна група, правила закононарушения против Републиката и шпионаж в интерес на Русия.

За един от обвинените няма искане за непрекъснат арест, тъй като, както изясни през вчерашния ден в една от медийните си изяви основният прокурор Иван Гешев, той е съдействал на проверяващите и е направил цялостни признания.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР