Полицията задържа поредна голяма група нелегални мигранти в центъра на

...
Полицията задържа поредна голяма група нелегални мигранти в центъра на
Коментари Харесай

Нелегални мигранти се мотаят в центъра на Карлово

Полицията задържа поредна огромна група незаконни мигранти в центъра на Карлово, предава Нова тв. В региона на огромна комерсиална верига е спрян за проверка товарен автомобил. В него били транспортирани 52-ма мигранти. 

При последните случаи каналджиите ползват разнообразни схеми, като вече използваха за транспорт включително линейка и инкасо автомобил. 

Само преди дни поредно в Турция се изредиха за визити президентът Румен Радев, вътрешният министър Иван Демерджиев, ръководителят на Народното събрание Вежди Рашидов. Всички те обясняваха, че турският президент Реджеп Ердоган е заречен и е наредил да бъда спрян мигрантския напън против България. 

Турция е разположила доста сили на жандармерията и военни по протежението на границата си с България в опит да смекчи мигрантския напън към нашата страна, разгласи например  служебния вътрешен министър Иван Демерджиев.  " Това са жандармерия, която е изключителна мощ в Турция, както и сили на военните ", уточни вътрешният министър, представен от Българска телеграфна агенция. Той съобщи, че те са ситуирани на разнообразни стратегически подстъпи към границата и по този метод събирането на огромни групи мигранти е предотвратено.

" По-рано се наблюдаваше скупчване на над хиляда души, които нападнаха последователно нашата граница, на дребни групи от по 20-30 души. Разбирате какъв брой мъчно е да се противодейства на такава обстановка, само че в този момент с съществуването на турските сили, събирането на толкоз доста хора не може да се случи и това извънредно доста ни улеснява ", обяви още Иван Демерджиев. Той посочи още, че турските униформени патрулират доста по-активно към този момент от тяхната страна и вършат инспекции за нелегално оръжие, опиати и каналджийство.

Въпреки обещанията и заканите на Ердоган обаче, продължава залавянето на огромни групи мигранти в България. 
 
 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР