Полицията в Ювалди е подложена на критики, че е действала

...
Полицията в Ювалди е подложена на критики, че е действала
Коментари Харесай

Забавила ли се е полицията в Тексас по време на стрелбата?

Полицията в Ювалди е подложена на рецензии, че е работила прекомерно постепенно при офанзивата, при която 18-годишен стрелец умъртви 19 възпитаници и двама учители в начално учебно заведение в града. Представители на силите на реда показаха детайлности за хронологията на събитията в деня на стрелбата.

18-годишният Салвадор Рамос, който простреля 21 души в южен Тексас, не е срещнал никаква опозиция при влизането си в началното учебно заведение. Тази информация опонира на първичните известия, че е бил арестуван за известно време отвън постройката. Говорител на тексаската полиция удостовери, че стрелецът е аварирал с пикап пред учебното заведение малко преди обяд локално време, стрелял, след което влезнал през вратата на образователното заведение, която не е била заключена.

" Четири минути по-късно чиновници от локалната полиция в Ювалди влизат в учебното заведение. Чуват изстрели. Връщат се и се прикриват. През това време се доближават до мястото, където се намира обвиненият ", съобщи Виктор Ескалон от Департамента за социална сигурност на Тексас.

Стрелецът се е барикадирал в класна стая, където убива жертвите си. Минава близо час до идването на специфичен екип, който ликвидира причинителя.

" Извикано е подкрепление - всички от региона. Тактически екипи. Нуждаем се от особено съоръжение. Имаме потребност от бронежилетки, акуратен стрелец, договарящи. През това време служителите на реда се обаждат за помощ, с цел да се реши казусът незабавно, само че също изтеглят възпитаници ", добави Виктор Ескалон.

Новите елементи бяха оповестени откакто се появиха видеоклипове, на които се виждат обезверени родители пред учебното заведение, които молят служителите на реда да влязат в постройката, както и човек, който е изблъскан от чиновник на реда.

До момента се знае, че множеството изстрели са били създадени в самото начало. Разследващите обаче акцентират, че към момента има доста незнайни и че занапред ще се проучват видеозаписите и показанията на очевидците.

Жертвите на стрелбата към този момент са с една повече. Съпругът на едната убита учителка е умрял от сърдечен удар. Ирма и Джо Гарсиа били семейство от 24 години и оставят четири деца сираци.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР