Полицията в Русия е арестувала множество хора и е обискирала

...
Полицията в Русия е арестувала множество хора и е обискирала
Коментари Харесай

В Русия обискират и арестуват поддръжници на Навални, докато той ги зове да не протестират

Полицията в Русия е арестувала голям брой хора и е обискирала жилища, благосъстоятелност на поддръжници на Алексей Навални, осведоми ДПА.

Арестите и обиските са осъществени в Санкт Петербург и във Владивосток, демонстрират фрагменти и фотоси, качени в обществената мрежа " Телеграм ". Само в Санкт Петербург са извършени 30 сходни интервенции, прецизираха от съветската полиция.

Повечето от засегнатите от акцията са поддръжници на Навални, който в този момент е в пандиза, само че измежду засегнатите е имало и поддръжници на някогашния петролен магнат и критик на Путин - Михаил Ходорковски, който от дълго време живее в заточение в чужбина.

Екипът на Навални прикани за краткотрайно прекратяване на демонстрациите в негова поддръжка, поради това че при предходните митинги бяха задържани над 10 000 поддръжници на опозиционера.

" Останете свободни! ", написа Навални в " Инстаграм ".

Във Владивосток журналистът Генади Шулга беше задържан в дома си, а главата му е била притисната на пода пред купа с храна за домашни любимци.

Полицията разгласява видеото без единодушието на Шулга - като възпиращ фактор за дисиденти в страната, означиха коментатори.

Междувременно новината, че глухоням мъж е бил санкциониран от съд, за който се твърди, че е скандирал лозунги на митинг в поддръжка на Навални в Санкт Петербург, провокира отвращение и насмешки измежду правозащитни организации.

Руските управляващи са подложени на обстрел поради хипотетична липса на подобаващ развой, а юристи подлагат на критика, че някои маскирани чиновници нито са се показали, нито са уведомили арестуваните за обвинявания против тях.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР