Полицията е арестувала 18-годишния Мартин Шахънски, който през нощта срещу

...
Полицията е арестувала 18-годишния Мартин Шахънски, който през нощта срещу
Коментари Харесай

Арестуван е избягалият 18-годишен затворник

Полицията е арестувала 18-годишния Мартин Шахънски, който през нощта против вторник избяга от затворническото общежитие в Смолян, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Младият мъж е арестуван в пловдивското село Калояново. Засега от Министерство на вътрешните работи не оповестяват повече детайлности за ареста му.

Шахънски е наказан на 2 години и 9 месеца затвор за кражба. Той е избягал от затворническото общежитие през нощта на 21 против 22 октомври. Нито от Министерство на вътрешните работи, нито от правосъдното министерство оповестяват по какъв начин е осъществено бягството. То обаче следващото. От правосъдното министерство настояват, че сходни случаи не са бягства, а " отклонения ", защото режимът в общежитията е по-свободен. Излежаващите присъди там могат да излизат на работа на външни обекти.

За разлика от други случаи, Шахънски бе издирен бързо. Не е по този начин обаче при други бягства.

През август от пандиза в Стара Загора избягаха двама молдовци, наказани поради взривяването на банкомати през лятото на 2018 година

Преди две години от софийския затвор избягаха Владимир Пелов и Радослав Колев. Двамата бяха въоръжени и до през днешния ден не е ясно по какъв начин са съумели да вкарат оръжие в пандиза. Малко след бягството Пелов бе убит при кавга в родния му град, а от Министерство на вътрешните работи твърдяха, че бил доста сложен за различаване, тъй като си пуснал брада.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР