Полицията е арестувала 18-годишния Мартин Шахънски, който през нощта срещу

Полицията е арестувала 18-годишния Мартин Шахънски, който през нощта срещу ...

Арестуван е избягалият 18-годишен затворник.


Полицията е арестувала 18-годишния Мартин Шахънски, който през нощта срещу вторник избяга от затворническото общежитие в Смолян, съобщиха от МВР. Младият мъж е задържан в пловдивското село Калояново. Засега от МВР не съобщават повече подробности за ареста му.

Шахънски е осъден на 2 години и 9 месеца затвор за кражба. Той е избягал от затворническото общежитие през нощта на 21 срещу 22 октомври. Нито от МВР, нито от правосъдното министерство съобщават как е извършено бягството. То обаче поредното. От правосъдното министерство твърдят, че подобни случаи не са бягства, а "отклонения", тъй като режимът в общежитията е по-свободен. Излежаващите присъди там могат да излизат на работа на външни обекти.

За разлика от други случаи, Шахънски бе издирен бързо. Не е така обаче при други бягства.

През август от затвора в Стара Загора избягаха двама молдовци, осъдени заради взривяването на банкомати през лятото на 2018 г.

Преди две години от софийския затвор избягаха Владимир Пелов и Радослав Колев. Двамата бяха въоръжени и до днес не е ясно как са успели да вкарат оръжие в затвора. Малко след бягството Пелов бе застрелян при свада в родния му град, а от МВР твърдяха, че бил много труден за разпознаване, защото си пуснал брада.

Източник: mediapool.bg