Полицейски служители от РУ-Пещера с помощта на следово куче и

...
Полицейски служители от РУ-Пещера с помощта на следово куче и
Коментари Харесай

Билкар стоя две нощи гладен и жаден в планината, откриха го със следово куче

Полицейски чиновници от РУ-Пещера благодарение на следово куче и неговия лидер от ОДМВР-Пазарджик откриха изгубил се в планината възрастен мъж. 76-годишният човек прекарал две нощи гладен и жаден в планината, преди да бъде открит.
 
Униформените тръгнали да го търсят, откакто през вчерашния ден сутринта близки на изчезналия подали сигнал. Те обяснили, че мъжът е напуснал дома си в неделя и отишъл да бере билки в планината.
 
Роднините помислили, че може би се е отбил при свои близки и за това не се е прибрал назад. Но във вторник терзанията им от дългото неявяване на стареца се засилили и отишли в полицейското ръководство в родопския град.
 
Възрастният мъж бил разгласен неотложно за търсене. В ръководството бил образуван екип от криминалисти, полицейски и младши-полицейски инспектори. На помощ им дошъл лидер със следово куче от МВР-Пазарджик.
 
След няколко часа интензивно търсене в планинска труднодостъпната околност Пирина индивидът бил открит. Станало ясно, че той е прекарал две денонощия под намерено небе, без храна и вода, комплициран и объркан.
 
Незабавно е превозен от служителите на реда за обзор и здравно наблюдаване в болничното заведение в Пещера.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР