Полицаите и надзирателите от затворите подготвят поредния си протест, тъй

...
Полицаите и надзирателите от затворите подготвят поредния си протест, тъй
Коментари Харесай

Полицейски синдикат възмутен от липсата на диалог с властта. Готвят пак протести



Полицаите и надзирателите от пандизите приготвят следващия си митинг, защото не са удовлетворени от препоръчаните промени, както и от нарастването на заплатите им.

В известие до медиите, а и от пост във Фейсбук, от Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи и от Синдиката на чиновниците в пандизите написа, че организациите не одобряват метода на осъществяване на обществен разговор в Министерство на вътрешните работи, защото в него съществено е недооценен съгласувателният и съвещателен темперамент на сходна връзка, като тя е сведена до съобщаване на планове за решения.

От двата синдиката регистрират като незадоволително осъществяването на поетите задължения и показват отчаяние от продължаващата липса на дефинирани политики, както и съответни ограничения и инструментите за тяхното осъществяване от страна на Министерството на правораздаването (МП).

" Неприемливо и изцяло безпричинно е да се чака поддръжката ни за каквито и да е промени в Сектор " Сигурност " в миг на безспорна индиферентност от представителите на законодателната и изпълнителната власт и на фона на изчезнала връзка с представители на синдикалните организации в Министерство на вътрешните работи и Министерство на правосъдието, написа още в позицията. Двата синдиката желаят по-широка политическа, социална и професионална полемика по тематиките, които засягат реформирането на бранша.

Немислимо е да подкрепим планувани промени при отсъствието на гаранции за гарантиране на почтено място на чиновниците в Министерство на вътрешните работи и Министерство на вътрешните работи и техните представители. Невъзможно е да се съгласим с промени, които не слагат жителите в центъра на системата за сигурност ", споделят в позицията си от двата синдиката.



Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР