Политологът разказа кой може да замени Шолц като канцлер на

...
Политологът разказа кой може да замени Шолц като канцлер на
Коментари Харесай

Политолог: Германците искат оставка на правителството заради Украйна

Политологът описа кой може да размени Шолц като канцлер на Германия

Масовите митинги в Германия започнаха със стачки на фермери, транспортни служащи и служащи в други браншове. Защо германците желаят оставката на държавното управление, ръководено от Шолц, има ли проруски настроения в Германия и кой ще размени Олаф Шолц като канцлер, споделя Тимофей Борисов, колумнист на " Российская газета ", пред Правда.Ру.

— Тимофей, във вашия канал в Telegram „ Тимофей Борисов (Германия – Русия) “ има фотография на девиз, изписан върху трактора на един от фермерите, взели участие в митингите: „ Шолц в Сибир, Путин в Берлин “.

— Лозунгът за Путин може да се смята за малко пресилване и смешка. Но във връзка с Шолц мисля, че всичко е съществено. Могат да го пратят освен в Сибир, само че и на Луната дружно с Робърт Хабек и цялата тази светофарна коалиция, която ненавиждат.

Не обявявам всички видеа, които виждам, не всички диалози, които слушам от приятелите си, само че въпреки всичко имам доста положителни контакти от времето, когато живях в Германия. В персонален диалог, тъй като ми имат вяра, те приказват по какъв начин „

Общувам особено със междинната класа и те несъмнено ненавиждат държавното управление на Шолц, което им усилва налозите и цените за услуги. От тази година цените ще бъдат доста увеличени:

за топлота,

светлина,

газ.

Хората се опасяват от това.



Второто нещо, което е доста значимо, е недоволството на германците от несправедливостта. Те схващат, че Германия е богата страна и може да помогне и на аграрни производители, и на транспортни служащи и на ресторантьори, само че многото пари отиват в Украйна. Те виждат това в бюджета, който държавното управление на Шолц желае да прокара, само че който към момента не е признат.

Бюджетът включва 8 милиарда евро за помощ на Украйна. Тоест има помощ за Украйна, само че няма помощ за самите германци. Те не са срещу да оказват помощ на Украйна, не са проруски настроени, само че тази неправда вбесява германците.



„ Бих желал да имам вяра в това, само че към момента не виждам причина, тъй като идващите избори през септември 2025 година като цяло са предопределени. Убеден съм, че известната партия ХДС, която сега набира повече от 30%, ще завоюва идващите избори и канцлерът ще бъде определен от тази партия.

Сега по някаква причина те споделят: Писториус ще бъде идващият канцлер. Не, няма по какъв начин да стане. Дори Шолц да напусне по-рано и да има предварителни избори, ХДС ще завоюва при всички случаи, а Писториус принадлежи към ГСДП, партията на Шолц. И идващият канцлер ще бъде или Зьодер от ХСС, сестринската партия на ХДС, или Фридрих Мерц, актуалният началник на ХДС, или Хендрик Вюст, актуалният началник на ХДС в Северен Рейн-Вестфалия, обзалагам се за него.

Мисля, че идващият канцлер на Германия (няма значение дали Шолц ще изкара цялостния си мандат или не) ще бъде Хендрик Вюст.

Превод: Европейски Съюз

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР