Политическият анализатор и енергиен експерт Илиян Василев коментира в социалната

...
Политическият анализатор и енергиен експерт Илиян Василев коментира в социалната
Коментари Харесай

Илиян Василев: Пеевски се държи като премиер в сянка, въпреки че е противопоказен за висока длъжност

Политическият анализатор и енергиен специалист Илиян Василев разяснява в обществената мрежа Фейсбук държанието на Делян Пеевски от Движение за права и свободи , който ще се бори за лидерския пост в партията. Според него той се държи като министър председател в сянка, макар че е противопоказен за висока служба . Публикуваме разбора му без редакторска интервенция:

„ Обещанието „ да става забавно “ се изпънява редовно от Пеевски. Той се държи като министър председател в сянка, макар че осъзнава, че е противопоказен за висока служба в страната. За това и тактиката му на тотално наличие /другите ги е принудил да мълчат – и Борисов, и следената от него опозиция/, с цел да няма конкуренция на пиар фронта и публиката да свикне с необратимостта на неговото възкачване на престола.

Да, той има потенциал да смъкна държавното управление и явно това му е проекта – или слушате, или ви смъквам. И тази проява има и различен получател – това са външните ни сътрудници. Тук обаче към този момент не става въпрос единствено за „ договаряне “ със Съединени американски щати, а за следващата вълна от свръхкрупни покупко-продажби, за нови КТБ-та.

И тези две тематики, поради които кабинетът на Денков може да падне при първия комфортен случай – когато Пеевски реши че е натрупал евроатлантически капитал, са покупко-продажбите с съветски ползи – първата е договорка, която се готви с съветски пари и зад които има „ американски вложител “ за Нефтохим и втората е началото на огромното пране на съветски газ в Турция – тематика, на която Пеевски разчита да се контракти директно с Ердоган.

Да, ще става все по-брутално. Със сигурност. Какви конституционни промени, какви пет лв.? “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР