Политическата криза в Хонконг навлезе във втората си седмица, след

...
Политическата криза в Хонконг навлезе във втората си седмица, след
Коментари Харесай

Политическата криза в Хонконг навлезе във втората си седмица

Политическата рецесия в Хонконг навлезе във втората си седмица , откакто рекорден брой хора извършиха улиците на града в неделя , с цел да отхвърлят извинението на водача Кари Лам. Недоволните поданици на самостоятелния град дадоха обещание да продължат борбата против противоречивия закон за екстрадиция , написа " Гардиън ".
 2 млн. недоволни събра митингът в Хонконг
2 млн. недоволни събра митингът в Хонконг

Недоволните, облечени в черно, се събраха, с цел да изискат водачът на града да се отдръпна

Вчера се организира най-големият митинг в историята на града . Организаторите оповестиха, че по улиците на Хонконг са излезли 2 милиона стачкуващи . След демонстрацията Лам излезе със известие, с цел да се извини за дейностите на държавното управление в прокарването на законопроект за изгонване в континентален Китай. Но тя не извърши основните претенции на недоволните жители. Те приканват за дефинитивно отдръпване на законопроекта, преустановяване на силовите дейности против деятелите, полицията да бъде подведена под отговорност за бруталните тактики против протестиращите и оставката на Лам.

Тази заран дребна група стачкуващи блокира основна улица до постройката на държавното управление, само че към обяд недоволните се отдръпнаха към намиращ се наоколо парк. Властите оповестиха, че държавните институции ще останат затворени за деня.
 Хиляди, облечени в черно, упорстват водачът на Хонконг да се отдръпна
Хиляди, облечени в черно, упорстват водачът на Хонконг да се отдръпна

Заради противоречивия законопроект за екстрадиция
 Снимка 429435
Източник:

Организатори на митингите приканиха за през днешния ден да се провеждат стачки на студентите и на служащите . Въпреки че по-голямата част от града се върна към естествения си темп, опозиционното придвижване получи нов тласък с освобождението на известния деятел Джошуа Уон, който беше затворен поради ръководеното на продемократичните придвижвания през 2014 година Веднага след излизането си от пандиза Уонг изиска оставката на Лам.

" Тя повече няма право да бъде водач на Хонконг . Тя би трябвало да поеме виновността и да подаде оставка, да бъде подведена под отговорност и да бъде свалена ", сподели Уон пред публицисти.
 Китай поддържа водача на Хонконг за противоречивия законопроект
Китай поддържа водача на Хонконг за противоречивия законопроект

По думите на представителят на китайското външно министерство стабилността на Хонконг е в полза на всички страни
 Снимка 429434
Източник:

Кризата беше провокирана от опитите на Лам да прокара законопроект в Народното събрание. Предложението разрешава на поданици и гости на Хонконг да бъдат екстрадирани в Китай, където могат да бъдат съдени в следени от комунистите съдилища. Това съгласно мнозина в Хонконг би било разрушителен удар върху стопанската система и обществото на самостоятелния град.

През уикена Лам безсрочно изтегли проектозакона поради натиска на протестиращите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР