Pokémon Go генерира милиарди долари, карайки хората да се разхождат

...
Pokémon Go генерира милиарди долари, карайки хората да се разхождат
Коментари Харесай

Нови Покемони карат хората да спят

Pokémon Go генерира милиарди долари, карайки хората да се разхождат навън. Сега компанията зад световния гейминг феномен се пробва да накара хората да си лягат да спят, написа Bloomberg, представен от Investor.bg.

Pokémon Sleep записва съня и възнаграждава потребителите с покемони, които другояче би трябвало да прекарат доста часове в вървене, с цел да уловят. Разработенa от японското гейминг студио Select Button и издадена от The Pokemon Co., Pokémon Sleep е най-сваляната игра за седмицата от 16 юли съгласно компанията за разбор на мобилни данни data.ai. Играта доближи 10 млн. изтегляния в петък, като предлага някои детайли в играта гратис.

Потребителите играят, като спят със своите смарт телефони покрай главите си, а играта следи вибрациите, уловени от датчиците на телефоните, с цел да оцени качеството на съня. Колкото по-добри са техните индикатори за съня, толкоз повече покемони събират.

Освен това могат да ускорят напредъка си в играта, като купуват елементи в приложението, с цел да се сприятеляват с повече покемони, или като плащат за премиум абонамент, който идва с бонус точки за сън.

„ Наистина поставям старания да заспя във времето, което съм си задал за лягане, което не съм правил преди “, разяснява 23-годишният Томоки Тома от покрайнините на Токио, който употребява Pokémon Sleep постоянно от повече от четири седмици.

Pokémon Sleep навлиза в област, претъпкана с приложения за здравословен метод на живот, като Calm, BetterSleep и Speel Cycle. Pokemon, взаимно дружество на Nintendo, Creatures Inc. и Game Freak, съобщи, че е прекарало повече от четири години, тествайки разнообразни дизайни в опит да добави „ детайл на веселба “.

Но ползата понижава, защото от ден на ден консуматори споделятм че са отегчени от играта, чийто резултат се дефинира, до момента в който потребителят спи. Нещо повече, играчите не могат да трансферират съществата, които събират в Pokémon Sleep, в други игри. Търсенията на играта са спаднали на половина от пика им в световен мащаб, съгласно Гугъл Trends.

„ Много е занимателно да събираш разнообразни покемони, само че играта стартира да се повтаря по малко след известно време “, разяснява 22-годишната Рейна Уатанабе, която живее в Токио и е почнала да играе преди три седмици.

Има и разнообразни способи да измамите играта. Можете да въведете, че си лягате, до момента в който в действителност четете книга, да оставите телефона до леглото си, до момента в който пиете кафе, или просто да добавите ръчно погрешни данни за съня ви.

Дали Pokémon Sleep може да накара потребителите да играят всяка вечер, зависи както от привлекателността на героите, по този начин и от предстоящите изгоди за здравето.

От своя страна, Pokémon Go постави върхове и отпразнува 7-годишнината си предишния месец, частично тъй като играта с добавена действителност, създадена от Niantic, се радваше на интерес поради актуализациите си. Успехът на това заглавие е в контрастност с компликациите на Niantic с някои други игри, което накара основаната в Сан Франциско компания да затвори студиото си в Лос Анджелис и да редуцира 25% от чиновниците си.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР