Покрай провеждането на тазгодишния Sofia Open несъмнено полезрението на много

...
Покрай провеждането на тазгодишния Sofia Open несъмнено полезрението на много
Коментари Харесай

Първи триумф от 4 години насам: Световният номер 56 повали Шаповалов на финала в Сеул!

Покрай провеждането на тазгодишния Sofia Open безспорно полезрението на доста от родните фенове на тениса беше съсредоточено върху шампионата в българската столица и АТР 250 надпреварата в Сеул не се радваше на сериозен интерес у нас. В южнокорейската столица обаче станахме на очевидци на голям брой изненади, най-голямата от които беше поднесена от международния номер 56 Йошихито Нишиока, който имаше желан поход в конкуренцията. Японецът на четвъртфиналите преодоля втората ракета на света Каспър Рууд, с цел да доближи по-късно финала, където през днешния ден още веднъж блесна и надигра Денис Шаповалов с 6:4 7:6(5), завоювайки втори АТР трофей в своята сбирка.

В началото на дуела двамата състезатели спорещи за оценката подходиха отбранително и всеки се беше концентрирал върху личните си подавания. Тогава обаче канадецът още веднъж подсети за проблемите си с началния удар и беше покрай това да съобщи сервиса си, само че оцеля, след което пък на собствен ред Нишиока избави гейма си от обстановка 0:40. Постепенно събитията привидно утихнаха, но ударите на международния номер 24 все по-често не намираха очертанията на корта и той беше осъден в самия край от азиатеца, който се приближи на единствено сет от купата.

При старта на втората част посрещачите доста повиши качеството в своите ретури и брейкболите се трансфораха в наклонност, последваща всеки гейм, само че пред реализацията им Шаповалов биваше по-клиничен и излезе напред с 3:1. Миг на разконцентрация при завършващата фаза на играта обаче повлия пагубно на канадеца и той позволи да изгуби преимуществото, до момента в който на нас ни предстоеше да следим тайбрек. В него Нишиока си обезпечи ранен задатък, който бранеше ловко, с цел да може, откакто нито за секунда не позволи равнене, да оползтвори втората си шампионска точка, триумфирайки с трофея в Сеул.

Y
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР