Покрай постоянно бушуващите пожари в страната огнеборците имат и някои

...
Покрай постоянно бушуващите пожари в страната огнеборците имат и някои
Коментари Харесай

Пожарникари измъкнаха кон от 10-метров кладенец

Покрай непрекъснато вилнеещите пожари в страната огнеборците имат и някои много по-непривични действия. В съответния случай става въпрос за спасяването на домашно животно и то не какво да е, а кон, паднал в бунар.

Сигнал за бедствената за животното обстановка е получен през днешния ден към 9 часа в районната дирекция на пожарната в Търговище. Кметът на с. Ралица се обадил да потърси помощ за паднал кон в открит бунар, бездънен към 10 м и на към една трета цялостен с вода.

На мястото на случая навреме пристигнали чиновници на РДПБЗН-Търговище със профилирана техника - автомобил за аварийно-спасителни действия и автокран. Пожарникарите спуснали в кладенеца въжета с завързан към тях специфичен необятен колан, който съумели да преметнат през тялото на коня. С помощта на автокрана, животното било изтеглено от кладенеца в положително положение.

„ След избавителната интервенция, в която пожарникарите демонстрираха с изключение на майсторство и самоотверженост, те върнаха назад животното невредимо на многолюдната фамилия от селото ", оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.



Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР