Показахме, че няма да заменим свободата си за газ, заяви

...
Показахме, че няма да заменим свободата си за газ, заяви
Коментари Харесай

Жозеп Борел: Няма да заменим свободата си за газ

Показахме, че няма да сменяем свободата си за газ, съобщи висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел пред Европейския парламент в изключителния спор за войната в Украйна.

Трябва да прекратим зависимостта си от съветския газ, прикани той. Показахме, че няма да пожертваме свободата за богатство и прогрес, добави Борел, представен от Българска телеграфна агенция.

По неговите думи най-важният урок от войната в Украйна е, че силите на злото съществуват и са способни със мощ да вземат решение спор. Трябва да бъдем по-единни, в сравнение с до момента, настоя той.

Това е часът, в който се роди геополитеческа Европа, разгласи Борел. Европейците би трябвало да знаят, че живеем в рисков свят. За мир са нужни двама, а за войната е задоволителен един. Трябва да увеличим средствата си за въздържане, с цел да предотвратим война, настоя висшият представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността.

Необходимо е Европейски Съюз да разсъждава за себе си стратегически, да има качества да устоява и да отвръща на нахлуване, добави той. По неговите думи, вместо да се плаши, Европейски Съюз би трябвало да закипи. Според него войната дава нов подтик на Европейски Съюз.

Прилошава ми, когато виждам приликите с дните от навечерието на Втората международна война, заключи Борел. Той прикани Екологичен потенциал да планува в бюджета си последваща съветска експанзия.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР