Показаха открадната картина на Ван Гог, която беше върната в

...
Показаха открадната картина на Ван Гог, която беше върната в
Коментари Харесай

Показаха открадната картина на Ван Гог, която беше върната в торба на ИКЕА

Показаха открадната картина на Ван Гог, която беше върната в торба на ИКЕА на нидерландски детектив, беше показана за първи път в музей в Ротердам.

По картината „ Градината на енорийския духовник в Нюнен напролет на 1884 година “ още личат драскотини от кражбата и неприятното предпазване.

„ Бяла диря в долния й край е сериозна вреда “, сподели реставраторката Марян де Висер.

Тя минава през всички пластове – лака, боята, основата, която е бяла. Оригиналното платно също е леко развалено. Тази драскотина евентуално се дължи на удар с корав предмет.

Реставраторката изследва задълбочено картината, употребяваните материали, предходните реставрации, метода, по който е нарисувана. Марян де Висер към този момент е почистила картината и е отстранила част от лака. Това са подготвителни стадии за реставрацията.

Картината ще бъде изложена за гости от 29 март в музея в Гронинген.

Кражбата на картината от музея „ Сингер Ларен “ на 30 март 2020 година, през пандемията от COVID-19, влезе в заглавията на вестници по целия свят. Тя беше заета от музея на Гронинген. Снимки от охранителна камера демонстрираха по какъв начин мъж влиза през стъклена врата, а по-късно бяга с картината на разположение.

Върнаха открадната от мафиоти картина от 18 век на наследниците ѝ, напомня SafeNews.Картина на английския художник Джон Оупи, озаглавена “Учителката ”, е върната 54 години откакто е открадната на наследниците на първичния притежател – доктор Ърл Ууд,

Източник: vesti

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News Showcase

Още вести четете в категория Живот.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР