Пожарната е готова за по-бърза реакция при произшествия. С нов

...
Пожарната е готова за по-бърза реакция при произшествия. С нов
Коментари Харесай

Пожарната се модернизира с техника и софтуер за 6 млн. лева

Пожарната е подготвена за по-бърза реакция при катастрофи. С нов програмен продукт и информационна техника на стойност над 6 милиона лв. от фонд " Вътрешна сигурност " към Министерство на вътрешните работи сигналите за произшествия ще се обработват навреме.

За близо шест години главното изобретение към този момент работи - новата софтуерна интегрирана осведомителна система за съгласуваност и ръководство на силите и средствата на пожарната работа, която допустимо най-оптимално разпределя сигналите и спомага за координацията сред екипите. Това сигурно ще спомогне за по-бързата реакция на пожарникарите, сподели комисар Красимир Шотаров - шеф на дирекция " Оперативни действия ": " Да стигнем оптимално бързо до равнище...служба, получавайки сигнала, реагирайки навреме да могат да стигнат по най-бързия метод до самото произшествие ".

Модернизира се и системата за радиовръзка " Тетра ". Предстои в бъдеще и по други планове всеки пожарен автомобил да бъде оборудван с таблет, на който в действително време да излизат данните за катастрофи.

Инспектор Красимир Николов за новата система: " Това е една доста потребна база данни, която ще ни разрешава доста бързо да филтрираме и сортираме информацията за съответно звено, какъв брой хора са с дадена кръвна група, не дай си, Боже, да ни би трябвало тази информация, какъв брой хора знаят непознати езици или какъв брой хора са минали курс за работа с моторни триони ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР