Пожарите край костинбродските села Понор, Безден и Василовци и този

...
Пожарите край костинбродските села Понор, Безден и Василовци и този
Коментари Харесай

Ликвидирани са пожарите край трите костинбродски села и до Нови Искър

Пожарите край костинбродските села Понор, Безден и Василовци и този до Нови Искър са премахнати. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Към момента в региона на стихията до Нови Искър има обособени места тлеещи огнища, които не съставляват опасност за ново разгаряне. Сигналът за пожара там е получен към 12:40 ч. Пожарът породи в труднодостъпна околност от борова гора над кв. „ Изгрев “ в Нови Искър. На място бяха изпратени пет противопожарни автомобила на столичната пожарна. В помощ на огнеборците бяха чиновници на локалното горско стопанство, както и четири екипа на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ на Столична община.

Пожарът в землището към селата Понор, Безден и Василовци в община Костинброд се развихри през вчерашния ден. По предварителни данни стихията се е разпростряла на повърхност от към 1 200 декара, от които 250 декара са иглолистна гора. В очистване на пожара бяха включени осем противопожарни автомобила – пет на Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – София и три на Министерството на защитата. В помощ на огнеборците са се отзовали 50 доброволци, 10 горски чиновници и 32 военнослужещи. Вертолет Ми-17 от състава на 24-та авиационна база Крумово извърши облитане на региона над пожара. Военнослужещите от Военновъздушните сили са задействани по молба на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” със заповед на началника на защитата.

И в двата района има оставени дежурни екипи, с цел да се следи обстановката, показаха още от вътрешното министерство.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР