Подсъдимият Тайфи Мекльов е бил предаден на съд с обвинителен

...
Подсъдимият Тайфи Мекльов е бил предаден на съд с обвинителен
Коментари Харесай

Затвор за Тайфи Мекльов, разпространил опасна спиртна напитка, убила четирима души в Якоруда

Подсъдимият Тайфи Мекльов е бил предаден на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Благоевград за закононарушение по член 350, алинея 3, вр. алинея 1 Наказателен кодекс.

Той е бил притеглен към наказателна отговорност за това, че през декември 2015 година, в гр. Якоруда, през непродължителни интервали от време, турил в послание спиртни напитки, предопределени за общо прилагане, в които попаднали рискови за здравето субстанции – метилов алкохол.

Тайфи с ракията-убиец е с влошено здравословно положение

От незаконните дейности на Мекльов последвала гибелта на шестима мъже. На други осем лица, консумирали от публикуваната от подсъдимия спиртна напитка, били породени разнообразни по степен телесни повреди. Пострадалите имали недоволства от главоболие, болки, гадене, нараснало кръвно налягане, притъмняване пред очите, разстройване в зрението, както и изпадане в положение на кома.

В хода на наказателното произвеждане е било открито, че продаваната и подаряваната от подсъдимия ракия съдържала водноалкохолни смеси с метилов алкохол, не съдържащи етанол. Метиловият алкохол бил направен в нарушаване на Закона за виното и спиртните питиета посредством потребление на синтетичен алкохол.

В Якоруда потресени от излизането на Тайфи Мекльов от ареста

Съдът е признал Мекльов за отговорен за закононарушение, осъществено от него по несъобразителност - по член 351, алинея 2, вр. алинея 1, вр. член 350, алинея 3, вр. алинея 1 Наказателен кодекс и му е наложил наказване „ отнемане от независимост “ за период от пет години при първичен общ режим на изтърпяване.

Той е наказан да заплати на шестнадесет цивилен ищци, като обезщетение за претърпените от тях неимуществени вреди от осъщественото закононарушение, сумата в общ размер от 1 190 000 лв., ведно със законната рента върху нея до окончателното й заплащане.

Съдът го е оправдал за гибелта на други двама мъже, консумирали спиртното пиво, съдържащо метилов алкохол. Единият го закупил в лавка в гр. Якоруда, а другият го придобил по непостоянен метод.

Присъдата предстои на обжалване и митинг пред Софийския апелативен съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР