Подозрителни аванси, пропуски в договора за наем на жилище, неясноти

...
Подозрителни аванси, пропуски в договора за наем на жилище, неясноти
Коментари Харесай

Обърни внимание на тези неща, преди да наемеш жилище

Подозрителни задатъци, пропуски в контракта за наем на жилище, неясноти по доста значими въпроси - това са единствено част от проблемите, които може да срещнете. Как безвредно да наемете жилище и по какъв начин да се предпазите от евентуални измами? Ето проблемите, които всеки наемател би трябвало да има поради.

След доста часове, прекарани в търсене на жилище, най-сетне се е появила идеалната оферта и търсещият е подготвен да ви наеме жилището? Чудесно! Преди да го извършите обаче, би трябвало да помислите за няколко значими момента, когато става въпрос за наеми. Трябва да вземете вярното решение, да отбраните правата си и да избегнете проблеми в бъдеще.
Задължително направете ТОВА, в случай че се местите в нов дом
Без значение дали приказваме за покупка на нов апартамент или за наемането му, най-добре е да се настаните в него в интервала на възходяща...

Внимателно сравнете наличието на рекламата с действителността. " Уютна спалня " може да се окаже тясна стая, " зеленина " - занемарена площадка, а " 10 минути от центъра " – може би, само че с хеликоптер...

Дори в случай че рекламата е леко пресилена, това не значи незабавно, че би трябвало да се откажете от наемането на това жилище. Пълната инспекция на рекламата може да се отплати! Като извадите дребните неистини на притежателя (тези, за които можете да си пандизите очите), можете да създадете поле за договаряне на по-ниска цена на наема.

Наемодателят притежател ли е на жилището?

Не забравяйте, че имате право да поискате от наемодателя да покаже нотариалния акт и извлечение от имотния указател или неговия номер за спомагателна онлайн инспекция. В последна сметка би трябвало да знаете от кого наемате жилището. Отказът да даде тези данни би трябвало да породи съмнения.

Ами в случай че да вземем за пример на въпроса за нотариалния акт за благосъстоятелност чуете, че апартаментът е на лелята на този, който го предлага? Поискайте от него да покаже пълномощното в писмен тип. Лелята - в случай че в действителност съществува - би трябвало да е уредила документа за благосъстоятелност.
Нещата, за които да внимаваме преди да си закупим жилище
Планирате ли да си купите къща? Не сте сигурни какво да търсите, когато купувате жилище? Вижте нашата публикация! Съветваме какво е значимо!...

Въпреки че наемодателите могат да бъдат възмутени, когато бъдат запитани за обстановката със собствеността, не се обезкуражавайте. Това е едно от най-важните неща при наемане на жилище, тъй че с цел да избегнете проблеми в бъдеще, би трябвало да сте безусловно сигурни с кого подписвате.

Наемането на жилище не е изповед

Понякога можете да попаднете на извънредно любопитни притежатели, които ще стартират да задават доста проницателни въпроси още при първата среща. Кога си лягаш? Колко постоянно излизаш? Пиеш ли алкохол? Ходиш ли на черква?

Не се хващайте на подобен разпит - не е нужно хазяинът да знае всичко за вас.

Личните въпроси би трябвало да бъдат предизвестие, тъй че бъдете деликатни. Ако притежателят към този момент се интересува какъв брой постоянно се виждате с гаджето или приятелката си, тогава той може да стартира да нарушава персоналното ви пространство, да вземем за пример с непредвидени визити.
Защо дребните жилища са рискови
В последните години все по-търсени на имотния пазар стават дребните жилища. Съответно и цените им са доста по-високи. Всеки, който търси...

Добре е също по този начин сами да зададете изискванията на заплащане.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР