Подобряване на търговско-икономическите отношения и културното взаимодействие обсъдиха на среща

...
Подобряване на търговско-икономическите отношения и културното взаимодействие обсъдиха на среща
Коментари Харесай

Сутрешните новини от Пловдив, Пазарджик и Смолян на 24.01.2024 г.

Подобряване на търговско-икономическите връзки и културното взаимоотношение разискаха на среща регионалният шеф на Пловдив доктор инж. Илия Зюмбилев и изключителният и пълномощен дипломат на Италия в България Джузепина Дзара. Те се договориха двете страни да работят по взаимни планове за възстановяване на инфраструктурата и обновяване на полетите от Пловдив до Милано. Почетният консул на Италия в Пловдив Джузепе Де Франческо, който също участва на срещата акцентира, че Пловдив е първа дестинация за италианските вложители, само че се сблъскват с казуса за незадоволителна работна ръка. Областният шеф даде обещание поддръжка за италианските предприемачи и показа начинания за облекчение на бюрократичните процедури. В региона на културата, бяха препоръчани хрумвания за образуване на културни мероприятия, които да показват италианската просвета на пловдивчани. Н. Пр. Джузепина Дзара се срещна и с кмета на Пловдив Костадин Димитров. Пред него тя съобщи своето предпочитание да се усили инвеститорския интерес към града. От стратегическо значение е и планът Коридор 8, който ще улесни стокообмена сред Италия и Пловдив.

Кметът на Община Смолян Николай Мелемов предлага бюджет в размер на 81 146 826 лева за 2024 година. Това излиза наяве от плана за финансовата рамка на родопската община. Днес от 17:00 часа в общината ще се състои обществено разискване на предлагането за бюджет. Делегираните от страната действия са в размер на малко над 49 млн. лева, а заложените средства от локалните действия са съвсем 32 млн. лева За тази година бюджетът на Община Смолян е повишен с над 6 млн. лева Средствата за читалищата са близо 1,5 млн. лева 410 000 лева са за ремонт и поддръжка на улици.

29-годишният Цветомир Пенков, пребил грубо дамата, с която е живял на фамилни начала, е задържан и следва да му бъде повдигнато обвиняване, оповестиха от полицията. Мъжът бе разгласен за общодържавно търсене, откакто 24-годишната Ванеса призна за домашно принуждение. Жената беше призната в болница с голям брой пострадвания, измежду които строшен таз. След побоя Цветомир взел едногодишното им дете и го оставил на родителите си във Видин, а самият той се скрил. Родителите на Ванеса съумели с полиция да приберат детето, което е било очевидец на побоите. Младата жена е изцяло неподвижна и ще остане по този начин най-малко 3 месеца. От полицията в Пловдив оповестиха, че мъжът е престъпно проявен и осъждан. Районната прокуратура е образувала досъдебно произвеждане.

Възрастен човек е потърпевш при гърмеж на газова бутилка в пазарджишкото село Козарско, оповестяват от пожарната. При пожара в къщата 63-годишният мъж е получил изгаряне от I-ва и II-рa степен на 30% от тялото. Той е с заплаха за живота, като е откаран в Клиниката по изгаряния в УМБАЛ " Св. Георги " в Пловдив. Причините за случая се изяснянват.

Информации на Тина Соколова, Адриан Кулев и Петър Тодоров
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР