Подгорица/Сараево. Лошото време, което обхвана Балканите през последното денонощие, доведе

...
Подгорица/Сараево. Лошото време, което обхвана Балканите през последното денонощие, доведе
Коментари Харесай

СМИ: На Балканите падна първият за годината сняг

Подгорица/Сараево. Лошото време, което обхвана Балканите през последното денонощие, докара и до рухването на първия за сезона сняг в района, означават македонските средства за всеобща информация.

Порталът Press 24 оповестява, че след фрапантния спад на температурите с повече от 10 градуса по Целзий в планинита Яхорина и Белашница в Босна и Херцеговина се е образувала снежна завивка, въпреки че съгласно синоптиците тя няма да се задържи. Термометрите в района са паднали до минус два градуса под нулата.

„ Планините в Черна гора побеляха “, съобщи електронната медия „ 24 Инфо “ , като посочи, че е паднал сняг в планината Дурмитор. През идващите дни в страната се чака изменчиво облачно време, добави медията.

Само за няколко часа Северното Адриатическо крайбрежие и Горски котар в Хърватия бе обхванато от неприятно време, съпроводено с интензивни гръмотевични стихии и наводнения, заяви по-рано македонското електронно издание МКД .
Бурните облаци се насочват по-широкия крайбрежен регион, тъй че в Хърватия се чакат още мощни стихии, предизвестиха синоптиците. В цялата страна е в действие жълт сигнален код.
Силни гръмотевични стихии и ветрове удариха и столицата Загреб в четвъртък, като елементи от града се оказаха под вода. Проливни дъждове засегнаха също и Задар и покрайнините му.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР