Под надписа на българския герб – Съединението прави силата, Вие

...
Под надписа на българския герб – Съединението прави силата, Вие
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Тези, които се разхождаха с табели "Нас не ни е страх", се изгавриха със сградата на НС и я оковаха в решетки

Под надписа на българския герб – " Съединението прави силата ", Вие монтирахте решетки, а против него към този момент месеци наред стоят железни ограждения. От какво Ви е боязън, господа ръководещи – от Съединението или от силата. Това попита от трибуната на Народното събрание ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. " Министър-председателят Ви изиска решетки за водачът на опозицията и след 24 часа съдът постанови, че те са противозаконни. Вие поискахте решетки за парламентаризма и след 24 часа Ви постановиха да ги премахнете ", добави тя в гневна декларация от името на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Повече от 24 часа цялото общество се вълнува кой и за какво сложи решетки на входа на Народното събрание. Кой ще заплати монтажа и демонтажа и глобите? За да приказваме за парламентаризъм, би трябвало да се съблюдава духът, архитектурата и доверието. Съгласно буквата на закона никой не може да унищожи постройка монумент на културата. Кой закон спазихте при тази подигравка с паметника на културата, продължи Десислава Атанасова от ПГ на ГЕРБ. Ето и текста на цялата декларация:

ДЕКЛАРАЦИЯ

НА ПГ НА ГЕРБ - Съюз на демократичните сили

Уважаеми господин ръководител,
Повече от 24 часа цялото ни общество се вълнува от един въпрос:
Кой и за какво сложи решетки на парадния вход на Народно събрание?
Задават се и други въпроси:
Кой и за какво го подреди?Кой ще заплати монтажа и демонтажа им и глобата по административния акт, наложена на Народно събрание?
Г-н ръководител, несъмнено знаете, а и през вчерашния ден неведнъж подчертахме, че с цел да приказваме за парламентаризъм, отношение има освен буквата на закона, а духът му, атмосферата, усещането и доверието. През вчерашния ден беше демонстрирано от Вас непременното ценене на буквата на закона.
И според буквата на закона никой не може да " унищожава " постройка – монумент на културата, като инсталира някакви уреди, наподобяващи килийна структура.
Затова и резонния въпрос е - кой закон спазихте, господин ръководител, при допускането на тази подигравка с монумент на културата от национално значение?!
Сигурно знаете, господин ръководител, и обстоятелства за архитектурата на тази постройка. Не единствено, че тази постройка е една от първите, издигнати след Освобождението през 1884 година с Решение на министър-председателя Петко Каравелов, а е и знак на независимостта на българската страна – през този вход, с Вашите решетки, влиза Фердинанд, с цел да приветства българския народ след оповестяването на Независимостта на България пред четиринадесетото нормално Народно заседание.
Под надписа на българския герб – " Съединението прави силата ", Вие монтирахте решетки, а против него към този момент месеци наред стоят железни ограждения.
От какво Ви е боязън, господа ръководещи – от Съединението или от силата?! Та нали съединението " СРЕЩУ " Ви сплоти в хибрида, наименуван държавно управление, А тимът, братството.
Нали се разхождахте с табели – " нас не ни е боязън ", нали бяхте изборът на тези, които Ви овластиха, нали зачитахте волята национална, господа демократи, и по тази воля сте тук!
Та Вие осъзнавате ли, че даже в най-мракобесните времена на тоталитарния комунистически режим никой не си е разрешавал сходно нещо?
Та Вие осъзнавате ли, че тези, от които се пазите, са Вашият шеф? Срещу тях ли издигате железни стени? Или се пазите от силата? От силата на недоволството, от справедливия яд, от опцията някой да Ви изиска сметка, че унищожавате страната ни!
Спомнихте ли си, господин ръководител, кой разписа разпореждането?
Да твърдите, че не сте Вие създател на това решение значи, че различен взема решения в Народното събрание?!Да твърдите, че не помните не е подходящо за младата Ви възраст.Да твърдите, че някой Ви е наредил е рисково за поста, който заемате, тъй като по Конституция Вие сте виновен. Ако на следващия ден Ви предпишат воден трап, стрелкови кули или ток по решетките – ще го извършите ли?
Да търсите индулгенция в рекомендации – несвоевременно е.
Защо го направихте, господин ръководител и кой ще заплати сметката?
Да не би от " смяната " да имате някакъв култ към решетките?
Министър-председателят Ви изиска решетки за водачът на опозицията и след 24 часа съдът постанови, че те са противозаконни. Вие поискахте решетки за парламентаризма и след 24 часа Ви постановиха да ги премахнете.
Вземете си поука!
Не опитвайте друго, тъй като народът скоро и подобен период няма да Ви даде!
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР