Под карантина е поставен Диагностично-консултативният център в софийския район Надежда.

...
Под карантина е поставен Диагностично-консултативният център в софийския район Надежда.
Коментари Харесай

Дезинфектират 8-мо ДКЦ в кв. Надежда

Под карантина е подложен Диагностично-консултативният център в софийския регион " Надежда ". Там беше регистриран случай на педиатър, инфектиран с COVID_19. Той е в положително положение, заболяването за момента протича съвсем безсимптомно.
Чакат се резултати от още 11 медици, споделиха в този момент от щаба.
Още нощес пък РЗИ-София удостовери пред Actualno.com, че към този момент педиатричната активност в 8 ДКЦ (поликника) в София е спряна.
В поликлиниката сега се прави стерилизация, разгласи столичният зам.-кмет по опазване на здравето Дончо Барбалов: " Поддържаме връзка с шефа на ДКЦ-то. Там има случаи на една процедура на общопрактикуващи лекари, където общопрактикуващ доктор е дал позитивна проба, а от РЗИ са взели проби на останалите лекари, които са контактни лица с болния. Затворена е частта от поликлиниката, където е бил казусът, и се прави стерилизация, както във всеки различен случай – оптимално поддържане на сигурност за хората и за останалите работещи ", представен от БНР.
За инфектирания доктор оповестиха още сутринта от Опративния щаб, като подчертаха огромният брой инфектирани медицински служащи в цялата страна сега. 129 са към този момент те в цялата страна или процентно - 11 на 100 от всички инфектирани. Само за последните 24 часа новите случаи са 34. В София те са 21 като най-вече инфектирани медици има в София в " Пирогов ".
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 24 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР