Под каква форма са изгонени трябва да ни кажат институциите.

...
Под каква форма са изгонени трябва да ни кажат институциите.
Коментари Харесай

Даниел Митов: Очевидно е, че кабинетът пази интересите на „Лукойл“

„ Под каква форма са изгонени би трябвало да ни кажат институциите. Ако това, което споделя министър председателят Кирил Петков, че въз основата на оперативна информация е открито, че хората, които са изгонени, са правили действия, несъвместими със декларираните от тях, би трябвало да поздравим българските служби за добре свършена работа. Тук въпросът ми е към „ Демократична България “, които през вчерашния ден обявиха, че „ службите са пробити “.

Това разяснява някогашният външен министър и народен представител от ГЕРБ Даниел Митов в коридорите на Народното събрание във връзка оповестеното през вчерашния ден от премиера в оставка, че страната ни гони 70 съветски дипломати.

„ Ако службите са се свършили добре работата, това значи, че би трябвало да продължат нататък. Защото в последно време се появяват подозрения, че по високите етажи на властта, към този момент от кабинета в оставка, има хора, които не престават да обслужват съветски стопански ползи. По-специално да пазят ползите на „ Лукойл “, сподели още Митов.

Той даде за образец цената на дизела през днешния ден, която доближи 4 лв., и по думите му не е обвързвано с пазарни механизми.

„ Очевидно е пазенето на ползите на „ Лукойл “ от кабинета “, изрично съобщи той.

„ Тези, които желаеха дерогации, желаеха изключение за България, щяха да постановат несъгласие върху шестия пакет наказания против Русия. Тези също би трябвало да бъдат разследвани от българските служби“, безапелационен бе той в отговор на въпрос кого засяга.

„ Има леко разминаване от това, което споделя министър председателят, и информацията на Министерство на външните работи. Първо, не всички са дипломати, 43 са такива все още “, разяснява депутатът и някогашен външен министър Екатерина Захариева.

„ Всички ли са правили шпионска активност “, попита тя.

„ Надявам се това да не са под паника дейности поради вътрешнополитическата обстановка, България към този момент е оповестена за неприятелска страна, както всички страни, които поддържаха глобите против Русия “, напомни Захариева.

На въпрос дали могат да се чакат ответни реакции от Москва, Митов съобщи:

„ Палитрата от благоприятни условия е огромна, в това число да се понижи равнището на дипломатически връзки. “

„ България има в Москва доста по-малко от 70 души и в случай че те решат да подхващат като ответна реципрочна реакция всички, това значи на процедура затваряне на всичките ни задачи там “, безапелационна беше Захариева.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР