Под 11% от зрителите на БТВ смятат, че оградата по

...
Под 11% от зрителите на БТВ смятат, че оградата по
Коментари Харесай

Според Рашков – Борисов лъже, че преди не е имало такава миграция


Под 11% от феновете на БТВ считат, че оградата по границата има резултат

84,5% от феновете на БТВ не смятат, че оградата по българо-турската граница е ефикасна. Под 11% считат, че оборудването работи. Това стана ясно от данните от анкета на медията, показани в края на диалога с депутата от Политическа партия и някогашен вътрешен министър Бойко Рашков.

Обществените настройки идват на фона на ежедневни известия за десетки арестувани незаконни мигранти навътре в страната и поредност от пътни произшествия, при които служители на реда станаха жертва на каналджии.

Пред БТВ обаче Рашков реши да подчертава върху това, че миграция и напън по границата е имало и по времето на ГЕРБ.

„ Борисов изрече следващата неистина за защитата на границата. От документи, които показах предходната седмица, е видно, че даже и по времето на Борисов, мигрантският напън не е спирал. Не знам за какво по този начин се хвали господин Борисов, евентуално това е негова присъща специфичност, само че няма страна, която да има външни граници на Европейски Съюз, през която да не минават мигранти. Това е единственият европейски министър-председател /Борисов, бел. ред./, който твърди, че по негово време не е имало мигрантски напън “, сподели в никаква връзка с изцяло излязлата от надзор обстановка след неговото ръководство Рашков.

„ Пак ще повторя - това е безспорна неистина и тя е доста нагла “, разяснява Рашков думите на Борисов, че в границите на 15 до 30 дни може да се оправи с мигрантския напън.

„ Ако по времето на Борисов не е имало мигрантски напън, щяла ли да стартират да вършат това гранично оборудване “, попита Рашков. Той цитира и думи на Борисов от 2017 година: „ Оградата не може да спре бежанският поток. Тя е да оказва помощ на жандармерията, армията и полицията в случай че пристигна огромен поток. Затова взехме решение по цялото продължение да изтеглим ограда, в случай че желаеме двуредна, триредна, - може както в Щатите да създадем за 1 милиарда $, може и както Орбан през 1 метър - нова ограда “. Защо ни е ограда по това време, когато той бе министър председател, в случай че няма бежански поток “, попита Рашков.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР