Почти 17 на сто от учениците в Пазарджишко отсъстват заради

...
Почти 17 на сто от учениците в Пазарджишко отсъстват заради
Коментари Харесай

17% от учениците в Пазарджик отсъстват заради заболяване - Здраве

Почти 17 на 100 от учениците в Пазарджишко отсъстват поради грип или ОРЗ (остри респираторни заболявания).

По данни на Регионалното ръководство на образованието в Пазарджик заради заболяване отсъстват 4205 възпитаници в региона, което прави 16,85%, заяви зам.-областният шеф доктор Красимира Радева.

Лечебните заведения в област Пазарджик разполагат със свободни кревати в детските отделения за банкет на пациенти с грип и остри респираторни болести. Общият брой педиатричните кревати, разкрити в седем многопрофилни лечебни заведения в региона по контракт с РЗОК Пазарджик, е 249. Те са в Пазарджик, Панагюрище, Велинград и Пещера и са заети 65% от тях, като най-натоварени са детските отделения в регионалната държавна болница и МБАЛ „ Уни Хоспитал “ Панагюрище. Създадена е нужната съгласуваност сред всички институции и лечебни заведения за банкет и пренасочване на пациенти при нужда.

Отчита се растеж на заболеваемост от сезонен грип в региона, обстановката е динамична, само че стойностите към този момент остават под епидемиологичните равнища. Както през вчерашния ден заяви министърът на опазването на здравето Асен Меджидиев, ограничения ще бъдат въвеждани при нужда само на регионално равнище, като от компетентността на здравните управляващи са действия като ограничение на свижданията, краткотрайно прекратяване на детските и женските съвещания, на имунизациите, плановите интервенции и така нататък На този стадий специалистите предвиждат пикът на грипната зараза да бъде след 10–15 дни. Министърът Меджидиев моли жителите да заобикалят места със скупчване на доста хора и акцентира, че носенето на маски е целесъобразно.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР