Почетния плакет на областния управител получи изпълнителният директор на МБАЛ-Пазарджик

...
Почетния плакет на областния управител получи изпълнителният директор на МБАЛ-Пазарджик
Коментари Харесай

Почетен плакет получи д-р Темнилов за 140-годишнината на МБА...

Почетния плакет на регионалния шеф получи изпълнителният шеф на МБАЛ-Пазарджик за 140-годишнината на лечебното заведение, което е най-голямото в региона. Отличието е за приноса на болничното заведение в развиването на опазването на здравето в Пазарджишко и особени заслуги в битката с COVID-19. То бе връчено от регионалния шеф Иван Васев, който беше измежду формалните посетители на научната конференция, проведена по този мотив.

" На всички здравни служащи желая да пожелая здраве и воля, с цел да преодоляват с мъдрост всички компликации на нелеката си специалност - обърна се към медиците Иван Васев. - Изминалите две години ще останат като най-трудните за всички нас, само че изключително за вас, нашите медици. Използвам опцията, с цел да Ви благодаря за това, че пазите най-ценното - човешкия живот! ".



" Създаването на лечебно заведение е благородно дело, което сплотява напъните на хиляди хора. Всяка болница има личен живот, който стартира с откриването й, минава през делата на здравните служащи, пациентите, които се лекуват и децата, които се раждат в нея " - сподели в тържественото си слово доктор Темнилов.

После напомни, че през дългогодишната си история пазарджишката болница нееднократно е била изправена пред провокации, които с общи старания са преодолявани. Така през днешния ден екипът на лечебното заведение има мотив да се гордее с нея и да се поздрави с един важен и заслужен празничен мотив.

Изпълнителният шеф с нотка на удовлетворение означи още, че през днешния ден Областната болница е модерно и съвременно лечебно заведение, което съчетава опита с младостта в лицето на младите лекари, специализанти и здравни експерти. Той поздрави сътрудниците си за достиженията през годините, като изрази своите признателност и почитание за усърдието и старанието за екипната работа и поддръжката.



Приветствие сервира и кметът на Пазарджик Тодор Попов. Градоначалникът също връчи плакет, като не пропусна да поздрави с хубав букет и основната сестра Елена Станчева. Попов също съобщи в приветствието си, че с помощта на всеобщите старания през днешния ден МБАЛ-Пазарджик е пример както като физическа среда, по този начин и като организация и качество на здравни услуги. Кметът благодари на всички от екипа, в това число на към този момент някогашните чиновници на болничното заведение, за положените старания и за това, че нашата болница е това, което е, като добави, че тя е значима и значима за нашия град институция.

Интерес провокира и изявлението на шефа на Регионалния исторически музей Борис Хаджийски, който напомни дългогодишната история на лечебното заведение.

Първата болница в град Пазарджик се открива по самодейност на тогавашния кмет и огромен родолюбец Георги Брегов. Тя се намира покрай Ески джамия. Той подарява пари за откупуване на турския конак, в който се настанява болничното заведение. За първи лекар-управител на болничното заведение през 1881г. е назначен доктор Иван Драгомиров от Стара Загора, приключил в Русия. Строежът на сегашната болница стартира на 1 май 1904 година върху повърхност от 60 дка в източната част на града, подарени от Никола Ламбрев. Болницата, която се намира покрай канала „ Паша арк “, е приключена през 1906г.

От август 2000 година със заповед на Министерството на здравеопазването общественото здравно заведение - Обединена районна болница, се преобразува в " МБАЛ - Пазарджик " АД, която се ръководи от Съвет на шефовете. В момента ръководител на Съвета на шефовете е доктор Тодор Юнаков, а зам.-председател доктор Иван Станоев. Изпълнителен шеф на лечебното заведение е доктор Красимир Темнилов.

В болничното заведение през днешния ден работят над 720 души, от които 175 върховен медицински личен състав с една или няколко специалности, 255 експерти по здравни грижи и обслужващ личен състав - 319 чиновници.

МБАЛ-Пазарджик разполага с 420 кревати, от които 392 за интензивно лекуване.



Научната конференция стартира през вчерашния ден, ще продължи и през днешния ден в заседателната зала на Общинския съвет.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР