Победната реч на държавния глава на Турция Реджеп Ердоган е

...
Победната реч на държавния глава на Турция Реджеп Ердоган е
Коментари Харесай

Инцидент с дете прекъсна победна реч на Ердоган, той остави микрофана и се завтече към болница

Победната тирада на президента на Турция Реджеп Ердоган е била прекратена поради случай с 8-годишно дете, оповестяват локални медии. Президентът на страната приказва пред сънародниците си в Истанбул след оповестяване на изборните резултати, само че съгласно изданието изявлението не е било цялостно.

На фотосите можете да видите по какъв начин Ердоган небрежно приключва речта си и предава микрофона, с цел да слезе от сцената. След няколко минути той потърсил детето. На президента е било обявено, че детето е прието в болница, а президентът по-късно отишъл в болничното заведение. Там той попитал лекарите за здравословното му положение.


В самата си тирада Ердоган благодари на хората за доверието им и приказва за висока изборна интензивност на изборите, извършени в Турция.

„ Турция даде уроци по народна власт на света със своята близо 90 процентова изборна интензивност “, съобщи президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган. В неделя вечерта той разгласи успеха си в президентските и парламентарни избори.



„ Нашата нация ми даде отговорностите на президентството и изпълнителната власт “, съобщи Ердоган пред публицисти в Истанбул, цитирайки неофициалните резултати, които ще го създадат първия турски водач в президентска система на ръководство. Той прикани всички да оставят на назад във времето предизборните причини, напрежения и обиди, с цел да се концентрират върху бъдещето на страната.

Реджеп Ердоган завоюва безусловно болшинство на президентските избори. В момента са обработени 99.2% от бюлетините.



Президентът Ердоган завоюва безспорното болшинство от гласовете. Опонентите му в президентската конкуренция бяха Мухарем Индже (Народнорепубликанската партия), Селяхаттин Демирташ (Демократическата партия на народите), Мерал Акшенер (Добрата партия), Темел Карамоллаоглу (Партия на щастието) и Догу Перинчек (партия Родина).

След обработката на съвсем 99,2% от бюлетините, актуалният държавен глава печели с резултат 52,5% от гласовете. Най-близкият противник - Мухарем Индже, има 30.6%. Демирташ има 8,3%, Акшенер 7,3%, Карамоллаоглу 0,8%, Перинчек 0,2%.



Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР