По време на Великденските празници митническите служители на МП Капитан

...
По време на Великденските празници митническите служители на МП Капитан
Коментари Харесай

Митничари задържаха 218 000 предпазни маски, 34000 ръкавици и 2950 защитни костюма

По време на Великденските празници митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево са задържали близо 218 000 защитни маски за лице, 34000 ръкавици и 2950 защитни костюма.

Агенция „ Митници “ даде безплатно на Български червен кръст 103 000 защитни маски за лице, отнети в интерес на страната. Маските са арестувани от митнически чиновници от Главна дирекция „ Митническо разузнаване и следствие “ и Търговско дружество „ Южна морска “ на митническите пунктове Капитан Андреево и Лесово в интервала 9 - 14 април 2020 година, при инспекции на влизащи в страната от Турция товарни автомобил и микробус. Според показаните директни митнически заявления, те са превозвали артикули от Турция за разнообразни европейски страни. Откритите при митническите инспекции защитни маски са били укрити сред товара в транспортните средства и не са били декларирани.

С нарушителите са подписани съглашения, маските са отнети в интерес на страната и са позволени за свободно обращение без да се таксуват с вносно мито на съображение Регламент (ЕО) № 1186/2009. Защитните маски за лице остават на предписание на Българския червен кръст в склад на Агенция „ Митници “.

Междувременно, по време на Великденските празници, митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево са предотвратили нови пет случая на контрабанда на персонални защитни средства. При инспекции с рентгенова инсталация и следващ физически надзор на товарни коли, влизащи в страната от Турция са арестувани близо 218 000 защитни маски за лице, 34000 ръкавици и 2950 защитни костюма. При един от случаите в товарен камион с румънска регистрация, пренасящ групажна стока от Турция за Румъния са открити 159 783 защитни маски, от които 147 250 медицински маски и 12 533 маски от плат. Близо 800 от ушитите маски от плат са с логото на известни марки, измежду които на Adidas, Air Jordan, Chicago bulls, Chanel, Nike.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР