По време на търг за разпределение на радиочестотния спектър от

...
По време на търг за разпределение на радиочестотния спектър от
Коментари Харесай

A1 Австрия получи лиценз за честоти за изграждане на 5G мрежа

По време на търг за систематизиране на радиочестотния набор от 3,5 GHz в Австрия, A1 Австрия завоюва лиценз за потребление на сред 100 и 140 MHz от него на стойност от 64,3 млн. евро. Честотите ще бъдат употребявани за създаване на новата 5G мрежа на компанията.
 Новата серия Samsung Galaxy S10 към този момент е налична в A1  A1 продължава партньорството с баскетболния „ Академик ”
Проведеният търг разпредели общо 39 блока от по 10 MHz в честотната лента от 3.5 GHz, като в резултат на спечелването му A1 Group прави следващата стъпка към по-бързото въвеждане на новата технология. Лицензираният интервал за потребление на радиочестотната лента е годен в интервала от 1 януари 2020 година до 31 декември 2039 година

Австрия е една от първите страни в Европа, които организират търг за честоти за въвеждането на 5G, като А1 Group e измежду пионерите във внедряването на новата технология. У нас А1 още предходната година показва опциите на 5G и модернизира мрежата си, тъй че да е подготвена за скоростно ѝ въвеждане.

„ Очакваме 5G да се появи в България през 2020 година, като имаме подготвеност да внедрим технологията незабавно, щом са налични устройства, които поддържат 5G и разполагаме с нужните честоти. Като част от А1 Group имаме вяра, че опциите на компанията ни на международно равнище биха ни разрешили да бъдем първият телеком у нас, който ще внедри новата технология ”, разяснява Тодор Ташев, старши шеф „ Мрежа и услуги ” в А1 България. „ 5G ще бъде мрежа на мрежите, която ще сплоти всички съществуващи стандарти и ще разреши развиването на технологиите на бъдещето – свързаната подвижност, цифровата медицина и интелигентните заводи. Надяваме се българските институции да създадат стъпките, с цел да се разпределение нужните честоти и нашата страна да е измежду първите, които имат работеща 5G мрежа в Европа ”, добави Тодор Ташев.

От 2016 година насам А1 е вложила над 200 млн. лв. в модернизацията на мрежата си, като към края на 2018 година внедри и 4,5G технология в цялата страна. 4,5G обезпечава скорост на връзката с 30% по-висока по отношение на до момента (до 150 Mbps) посредством така наречен „ сливане на честоти ” (Carrier Aggregation). Тези усъвършенствания на мрежата разрешават бърз ъпгрейд към 5G, когато има условия за това.

Партньорска обява!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР