По време на срещата на върха в Йоханесбург коалицията БРИКС

...
По време на срещата на върха в Йоханесбург коалицията БРИКС
Коментари Харесай

БРИКС: Южна Африка с важно изявление за втори етап на разширението

По време на срещата на върха в Йоханесбург обединението БРИКС съобщи, че ще одобри в редиците си шест нови страни. Тези шест страни включват Саудитска Арабия, ОАЕ, Египет, Аржентина, Иран и Етиопия.

Официалното присъединение на тези страни към групата и присъединяване им в срещата на върха са планувани за 2024 година Следователно тази промяна трансформира БРИКС в БРИКС+, вследствие на което алиансът се уголемява, с цел да обхване общо 11 страни.

По-специално президентът на Южна Африка Кирил Рамафоса употребява срещата на върха като платформа, с цел да разгласи значимо развиване във връзка с втория стадий от разширението на БРИКС. Той разкри, че още няколко страни са подготвени да се причислят към обединението през идващите месеци.

В кулминационната точка на срещата на върха през 2023 година президентът Рамафоса удостовери продължаването на идващите етапи на разширението.  

Той съобщи:

Тази позиция, изложена от Рамафоса, демонстрира идното започване на втората фаза от разширението на БРИКС.

Конкретните периоди за втория стадий от разрастването на БРИКС остават неразкрити. Въпреки че Рамафоса се въздържа да разкрие повече детайлности за процеса, явно е, че се обмисля по-нататъшно разширение.

Понастоящем не са известни точните страни, които ще бъдат включени в този идващ стадий. Алиансът има намерение да прегледа деликатно новите заявки и да вземе взаимно решения по отношение на по-нататъшното разширение.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР