По време на предизборна проява в сряда Байдън акцентира, че

...
По време на предизборна проява в сряда Байдън акцентира, че
Коментари Харесай

Остра реакция на Япония и Индия, след като Байдън ги нарече ксенофобски държави

По време на предизборна демонстрация в сряда Байдън подчертава, че стопанската система на Съединени американски щати бележи напредък, тъй като в Съединени американски щати одобряват имигранти, напомня Ройтерс. Байдън сложи на равна нога Япония и Индия и противниците на Съединени американски щати - Китай и Русия, като съобщи, че четирите стопански сили изпитват компликации поради техния отвод да одобряват имигранти, напомня Франс прес.

" Защо Китай буксува толкоз в стопански проект? Защо Япония има проблеми? А Русия? А Индия? Защото те са ксенофобски. Те не желаят имигранти " , е споделил Байдън по време на проявата.

В отговор през днешния ден Токио изрази страдание, че тези мнения не се базират на тъкмо схващане на политиката на Япония. Възраженията на Токио се съдържат в изказване на японското държавно управление.

Коментарите на Байдън пристигнаха по-малко от месец откакто японският министър председател Фумио Кишида беше на публична аудиенция във Вашингтон и в негова чест Байдън даде тържествена вечеря в Белия дом.

Белият дом бързо се опита в този момент да смекчи тази рецензия от страна на Байдън към Япония и Индия.

" Гледната точка, която защитаваше президентът, и аз мисля, че в целия свят хората осъзнават това, е, че Съединени американски щати са страна на имигранти, това е в нашето ДНК ", изясни представителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби в четвъртък.

" Запознахме се с обясненията на американското държавно управление, съгласно което въпросните мнения не са били направени за да се навреди на значимостта и трайността на връзките сред Япония и Съединени американски щати ", се споделя в изказването на японското държавно управление, в което то показва страдание по отношение на изявлението на президента на Съединени американски щати.

Думите на Байдън не са били нито записани на аудио или видеофайл, само че шепа публицисти, участвали по време на това изявление, ги оповестяват документално. Те са били изречени по време на предизборна демонстрация, отдадена на американците от азиатски генезис.

Изказването по отношение на Япония и Индия изненадва, защото, откогато Байдън беше определен за президент, той се стреми да задълбочи връзките със съдружниците на Америка в Азия, изключително с Токио и Делхи, отбелязва Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Индийският външен министър Субрахманям Джайшанкар също отхвърли изявлението на Байдън, че Индия и Япония са ксенофобски настроени, съобщи Ройтерс.

По време на кръгла маса, проведена от индийското издание " Икономик таймс " Джайшанкар съобщи, че стопанската система на Индия няма проблеми и че индийското общество е доста отворено.

Той напомни, че наскоро Индия е трансформирала закона за индийското поданство, който ще разреши в този момент на имигранти, избягали от преследвания в прилежащи страни, да станат индийски жители.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР