По време на конференцията за финансовите резултати за третото тримесечие

...
По време на конференцията за финансовите резултати за третото тримесечие
Коментари Харесай

През 2024 гoдина Samsung ще представи смартфон с вграден генеративен ИИ, който може да работи без интернет

По време на конференцията за финансовите резултати за третото тримесечие на тази година Samsung разгласи проектите си през идната година да пусне смарт телефон с вграден генеративен изкуствен интелект (ИИ), който ще може да работи без интернет връзка.

„ Работим по въвеждането на технологията за изкуствен интелект като ново преживяване в нашите устройства. “

заявиха от Samsung, като прибавиха, че възнамеряват да стартират да пускат такива джаджи от 2024 година

Става дума за въвеждане на генеративна ИИ технология, сходна на ChatGPT на OpenAI, която ще работи локално и няма да изисква достъп до интернет или връзка с външен облак, с цел да работи. С този ИИ притежателят на смарт телефона ще може да получава достъп до разнообразни услуги с елементарни команди.

Според BusinessKorea, Samsung също по този начин създава генеративен стандарт за ИИ за тази цел. Очаква се първите устройства, които ще получат новата технология да бъдат флагманите от серията Galaxy S24, които евентуално ще бъде показани при започване на идната година или сгъваемите устройства Galaxy Z Fold6 и Flip6, които ще бъдат пуснати през втората половина на същата година.

Този ход се преглежда от специалистите като контрамярка от страна на Samsung преди стартирането на новата серия смарт телефони iPhone 16 на Apple през идната година, която се чака да разполага с поддръжка на генеративен ИИ.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР