По време на конференцията Earth Virtualization Engines в Берлин преди

...
По време на конференцията Earth Virtualization Engines в Берлин преди
Коментари Харесай

Дженсен Хуанг заяви, че чиповете Nvidia Grace Hopper десетки пъти ще ускорят моделирането на климата

По време на конференцията Earth Virtualization Engines в Берлин преди няколко дни основният изпълнителен шеф на Nvidia Дженсен Хуанг описа на експертите по цифрово моделиране на климата за инструментите и техниките, които компанията предлага в тази област и с които те ще би трябвало да работят през идващите години. Илюстрация на пробива в науката за климата беше генерирана от електронния облак на компанията анимация на виртуален полет от над облаците към улиците на Берлин.

Не е загадка, че Nvidia приготвя прогностична климатична платформа и основава дигитален близнак на Земята в границите на плана Earth-2. За компанията би било добре, в случай че и други сходни планове употребяват нейния хардуер и програмен продукт. Дженсън Хуанг смята, че интернационалната самодейност Earth Virtualization Engines би получила сериозен подтик, в случай че се употребяват три от „ чудесата “ на Nvidia: опцията за високоскоростно моделиране на климата с разграничителна дарба от към 2 км2; способността за предварителна обработка на „ големи “ размери от данни; и опцията за интерактивна визуализация на данните в платформата NVIDIA Omniverse.

Данните следва да бъдат показани във допустимо най-ясна и опростена форма, сподели още основният изпълнителен шеф на, тъй че политиците, предприятията, фирмите и откривателите да могат да базират тактиките си на ясно схващане на казуса. Графичните процесори на Nvidia и обвързваните с тях климатични платформи на компанията дават тази опция.

И трите оповестени „ чудеса “ ще са вероятни напълно скоро благодарение на показаната нова мащабируема хардуерна платформа с ускорителите Nvidia GH200 Grace Hopper. Те ще обезпечат до 10 пъти по-висока продуктивност за приложенията, обработващи терабайти данни. Масовото произвеждане на процесорите стартира преди към месец и ще докара до подготвени хардуерни решения в границите на една година.

Като образец компанията сподели моделиране на температурата в Северна Африка. Глобалният модел на компанията за прогнозиране на времето, основан на огромни размери от данни FourCastNet бе стартиран на фреймуърка с отворен код Modulus на Nvidia за създаване, образование и фина конфигурация на модели за машинно образование, основани на действителни физични процеси. Платформата съумя да пресметна 21-дневни траектории на времето за 1000 обособени съставния елемент за една десета от времето, което преди този момент беше належащо за пресмятане на всеки съставен елемент. Забележително е, че всичко това става при 1000 пъти по-малка консумация на електрическа сила спрямо употребяваните сега хардуерни съставни елементи и климатични модели.

„ За участниците в конференцията Хуанг показва зашеметяваща интерактивна визуализация с висока резолюция на световните климатични данни в облака, като усили мащаба от аспект на земното кълбо до обстоен аспект на Берлин. Според Хуанг този метод може да се употребява за прогнозиране на климата и времето на толкоз разнообразни места като Берлин, Токио и Буенос Айрес “, се споделя в обява в блога на компанията.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР