По време на дискусия след представянето на последния си финансов

...
По време на дискусия след представянето на последния си финансов
Коментари Харесай

CDPR опровергаха слуховете за тяхното придобиване

По време на полемика след представянето на последния си финансов доклад, изпълнителният шеф на полското гейм студио CD Projekt RED Адам Кичински опроверга слуховете, че компанията следва да бъде добита от Sony. Кичински съобщи, че студиото не е за продажба и той и сътрудниците му от управлението на компанията желаят CDPR да остане самостоятелна.

„ Няма смяна тук. Мога само да заявя това, което повтаряхме през цялата година и то е, че компанията желае да остане самостоятелна. Ние имаме, считам, брилянтна тактика. Да, тя сигурно не е лесна за реализация, само че сме разчувствани да следваме проекта си “, споделя Кичински, представен от PC Gamer.

Що се отнася до показаните по време на доклада числа, то студиото записва спад в чистите продажби с 20%, което е разумно, вземайки поради, че CDPR не е изкарвало на пазара нова игра от две години.

„ Подобно и на предишни интервали, най-големия дял от продажбите ни идва от Cyberpunk 2077. The Witcher 3 обаче също може да се похвали със мощно тримесечие, с помощта на излизането на версията на играта за новото хардуерно потомство, появила се през декември 2022 “, продължава Кичински. С продадените през последните три месеца копия на играта, общите продажби на The Witcher 3 към този момент надвишават 50 милиона, до момента в който тези на трите игри от поредицата като цяло към този момент възлизат на 75 милиона. Студиото работи по първия и единствен експанжън за Cyberpunk 2077, продължава с оптимизацията на главната игра. Отделно от това, CD Projekt показват, че през последната четвърт са били увеличени вложенията за създаването на идващия The Witcher, носещ името Polaris.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР