По три столични булеварда автобусите ще започнат да се движат

...
По три столични булеварда автобусите ще започнат да се движат
Коментари Харесай

Столичната община обяви по кои булеварди автобусите ще се движат по трамвайните линии

По три столични булеварда рейсовете ще стартират да се движат по трамвайните линии, където маршрутите им съответстват с тези на релсовите транспортни средства, оповестиха от Центъра за градска подвижност. Промяната би трябвало да стане още това лято и ще обхване булевардите " Константин Величков ", " Възкресение " и " Мадрид ".

Автобуси с номера 11, 45, 60, 72, 77, 83 и 102 ще употребяват трасето на трамваите по линии 3, 11 и 22, които се движат по булевардите " Константин Величков " и " Възкресение " в сектора сред пазара " Красно село " и бул. " Сливница ".

В края на предходната седмица зам.-кметът на София по превоза Евгени Крусев посочи, че през юли ще стартират ремонтни действия по " Константин Величков " и " Възкресение ", като трамвайните линии по тях ще бъдат отделени от пътните платна с ограничители, като ще бъдат построени и перони по спирките.

Практиката е заимствана от други европейски градове и разрешава по-бързо напредване на градския превоз. Така закъсненията на рейсовете по време на час пик ще бъдат сведени до най-малко.

След използването на новата скица за придвижване по двата булеварда, тя ще бъде внедрена и по бул. " Мадрид ". И там рейсовете и трамваите ще имат общ сектор, по който ще се придвижват.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР