По случай навършването на 1 година, откакто е на власт,

...
По случай навършването на 1 година, откакто е на власт,
Коментари Харесай

Заев: Все още няма окончателен договор с Гърция за името на Македония

По случай навършването на 1 година, откогато е на власт, министър председателят на Македония Зоран Заев посочи през днешния ден като максимален триумф на държавното управление си проевропейските промени във всички области, в това число и в районната политика.

" След подписването на Договора за добросъседство с България търговията ни се усили с 11,5 на 100 и това е доказателство, че районът не трябва да си разрешава да влиза в назадничав цикъл ", сподели Заев. И прикани македонските медии да не всяват боязън измежду жителите във връзка работата на взаимната комисия по историческите и просветителните въпроси.

Македонският министър председател съобщи пред публицисти в Скопие, че към момента няма финален контракт с Гърция за името на Македония, само че означи, че и двете страни са покрай намиране на решение на дългогодишния спор.

Зоран Заев добави, че жителите ще имат последната дума на плануван по тематиката референдум.

Македонският министър председател отхвърли да разяснява дали измежду обсъжданите оферти са и Северна Македония и Илинденска Македония и посочи, че в околните дни му следва среща с гръцкия министър председател Алексис Ципрас. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР