По случай 25 ноември - Международен ден за елиминиране на

...
По случай 25 ноември - Международен ден за елиминиране на
Коментари Харесай

Приходите от The Red Flag Collection на Fashion Days отиват за борбата с домашното насилие

По случай 25 ноември - Международен ден за елиминиране на насилието против дамите, в България се появи " The Red Flag Collection ". Специална сбирка облекла, въодушевена от същински случаи на домашно принуждение, на Fashion Days и бългаския бранд Verychi.

,,Всяка трета жена в страната е била жертва на домашно принуждение. Статистиката, за която от време на време чуваме по новините, се утежнява в допълнение през последната година. ", гласи.

,,Но рядко чуваме гласа на дамите, които го претърпяват. Защото тези истории най-често са разказвани шепшешком. "

Всяка тениска от " The Red Flag Collection " съдържа малко обръщение или т.нар „ червен байрак “ – модел на държание, който издава капацитет за принуждение във връзката.

Приходите от всеки продукт на идната от сбирка ще отива за фондация " Будителките ", която се бори с домашното принуждение. Те приканват обществото да не остава безучастно пред този проблем, а да поддържа идеята.

Всеки, който носи тениска от сбирката, може да помогне на дами към тях да се осведомят и замислят за този „ червен байрак “ и да внимават за него, считат още уредниците на акцията. Целта на акцията е предварителна защита на насилието над дами.

Към самодейността се причисляват и пет известни дами, които не остават безучастни пред тематиката. Те са Яна Маринова, Глория Петкова, Цветелина Цекова, както и певиците Десислава и Кали. Техните персонални истории служат като образец и предизвестие да не затваряме очи пред ранните признаци на издевателството.

Националната гореща телефонна линия за хора, потърпевши от домашно принуждение на Фондация “Асоциация Анимус ”: +359 800 1 8676 или 02 981 7686.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР