По случай 15-ата годишнина на браузъра Chrome компанията Google въведе

...
По случай 15-ата годишнина на браузъра Chrome компанията Google въведе
Коментари Харесай

По случай своята 15 годишнина Chrome 119 получи дизайна Material You

По случай 15-ата годишнина на браузъра Chrome компанията Гугъл вкара напълно нов дизайн на версията за десктоп компютри. Последната образна актуализация беше осъществена през 2018 година, когато интерфейсът бе леко осъвременен въз основа на необятно публикувания тогава плосък жанр Material Design. Потребителите на платформите Windows, macOS и Linux към този момент имат достъп до външен тип, който е напълно в сходство с модерната идея Material You – със светли цветни тематики и заобляне на множеството места, тъкмо както в Android и екосистемата за уеб услуги на Гугъл.

Омнибоксът (единният ред с URL на уеб уеб страниците и за търсене) към този момент не демонстрира иконката за заключване вляво, поради необятното разпространяване на предпазения HTTPS протокол в уеб пространството. Вместо това дизайнерите са добавили кръгла икона за настройките, чиято цел е да подчертае, че кликването върху нея дава достъп на първо място до другите контроли на уеб страницата и по-късно до свързаната с него информация.

Иконките на Chrome в панела с настройки в този момент са контурни, което значи, че към този момент не са запълнени и се демонстрират с цвета на определения вътрешен декор. От Гугъл смятат, че това решение е подобрило цялостната четивност и е направило листата с раздели по-малко натоварен. Елементите на менюто също са пренаредени, а обвързваният акаунт в Гугъл е получил лично подменю с настройките и положението на синхронизиране на данните, макар че сходен панел има в аватара на профила до омнибокса. Разделът даже е емфатичен с цветна поставка.

Редизайнът на Material You се добавя от пастелната цветова палитра на вградените тематики за дизайн. Цветовите комбинации са особено модифицирани за светли и тъмни режими, с цел да подчертаят по-добре табовете, омнибокса и директните пътища на закрепените и постоянно посещаваните уеб уеб сайтове. Разликата е по-забележима в светлата тематика, защото интерфейсът е мощно приглушен в тъмната тематика.

Новият интерфейс Material You работи в Chrome от версия 119 и нагоре. Редизайнът се задейства автоматизирано от страна на сървъра и не изисква инсталирането на спомагателни актуализации.

Интересно е, че прекалено много са потребителите, които не харесват новия дизайн на уеб браузъра, който е в жанр Material You. Най-много са недоволствата от новото контекстно меню, подточките в което са станали прекомерно огромни и поради това се постанова съвсем непрестанно напредване нагоре и надолу по това контекстно меню, с цел да се стигне до нужната алтернатива. За благополучие, редица софтуерни медии дадоха информация кой байрак би трябвало да се промени, с цел да се върне предходния интерфейс.

Както нормално, в адресния ред би трябвало да се вкара chrome://flags.

В полето за търсене е належащо да се вкара Chrome Refresh 2023 и в посочилото се подменю този байрак би трябвало да се деактивира. Налага се рестартиране на браузъра.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР