По разпореждане на премиера Бойко Борисов МВнР предприе спешни действия

...
По разпореждане на премиера Бойко Борисов МВнР предприе спешни действия
Коментари Харесай

Борисов нареди, МВнР действа: консултации със САЩ заради Желяз Андреев

По предписание на премиера Бойко Борисов Министерство на външните работи предприе незабавни дейности за изясняване на всички условия към случая с българския жител Желяз Андреев. Това оповестиха от външното ни министерство.

По инструкции на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева зам.-министър Юрий Щерк предложения на среща американския дипломат в София Ерик Рубин, а българският дипломат във Вашингтон Тихомир Стойчев изиска незабавно да бъде признат от заместител асистент държавния секретар за Европа Матю Палмър за изясняване на настояванията на американската страна.

Екстрадицията на български жители за Съединени американски щати се контролират от Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест и от Договора за екстрадиция сред държавните управления на Република България и Съединени американски щати, утвърден на 23 април 2008 година, влезнал в действие на 21 май 2009 година

На съображение член 20, т. 1 от Договора Министерство на външните работи ще изиска съвещания сред Департамента по правораздаване на Съединени американски щати и Министерството на правораздаването на Република България.

Конкретното искане за екстрадиция на господин Желяз Андреев е постъпило във Върховната касационна прокуратура по линия на интернационалното полицейско съдействие. Министерство на външните работи напомня, че решението за екстрадиция е от компетенциите на правосъдната власт. /clubz.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР