По-рано днес съпредседателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски

...
По-рано днес съпредседателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски
Коментари Харесай

Премиерът Денков даде различен срок за плащане на данъка от Луко...

По-рано през днешния ден съпредседателят на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски след среща на депутати и членове на кабинета по тематиката, съобщи, че рафинерията " Лукойл - Нефтохим " в Бургас е дала обещание на премиера Николай Денков да внесе над 500 млн. лева налози, а в подмяна страната да резервира дерогацията (изключението) от европейската възбрана за импорт на съветски недопечен нефт. Депутатът добави, че в случай че парите не бъдат импортирани до седмица, ГЕРБ и Движение за права и свободи ще внесат в Народното събрание предложение за анулация на дерогацията за импорт на съветски нефт.

" Не става дума за договорка, за това какво е най-полезно за България. Предложението да се анулира дерогацията в границите на 7 дни е невероятно ", сподели Денков.

 

Наскоро депутатите взеха решение до 1 октомври 2024 година рафинерията в Бургас да премине гладко към преработката на напълно неруски нефт. Първоначално те одобриха този преход да стане в границите на 30 дни, само че от рафинерията оповестиха, че нямат техническа опция да спазят подобен период. Отново бърза анулация на дерогацията изиска предходната седмица ГЕРБ, а Движение за права и свободи поддържа концепцията.

Според премиера има огромна разлика сред това рафинерията да може да работи с друг нефт и той да е разполагаем.

" Различният нефт се обезпечава с дълготрайни контракти, изискват се месеци на договаряния. Това беше главната причина дерогацията да се прави на стадии ", добави Денков.Премиерът изясни, че свръхпечалбите ще се обложат с общо 60% налог, като не удостовери, че постъпленията ще спомогнат за отстъпки от 73 ст. На литър за потребителите, защото счита, че такава мярка може да е наказуема от Европейската комисия.

" Има фонд, за който има правила, по какъв начин да се иззползват парите от постъпленията. Бих бил внимателен да кажа по какъв начин ще се употребяват средствата, ще е в интерес на хората ", сподели Денков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР