По повод заявената днес инициатива от група политици, журналисти и

...
По повод заявената днес инициатива от група политици, журналисти и
Коментари Харесай

СДС: От 20 години настояваме да се махне паметникът на Съветската армия

По мотив декларираната през днешния ден самодейност от група политици, публицисти и жители, за унищожаване на паметника на Съветската войска, от Съюз на демократичните сили напомнят, че партията упорства за това повече от 20 години.
" Общинските съветници от Съюз на демократичните сили, дружно с тези от ГЕРБ, първи повдигнаха въпроса в мандата на сегашния общински съвет и досега са за трайно решение на проблема, без непотребни демонстарации и политиканстване. Всичко друго е популизъм и опит за политически дивиденти и заблуждение на хората, които откровено желаят това да се случи, само че не са наясно каква е процедурата ", декларират от Съюз на демократичните сили.
 Паметникът на руската войска осъмна надраскан, дни преди 9-ти септември Паметникът на руската войска осъмна надраскан, дни преди 9-ти септември
Отново надраскаха паметника на Съветска войска, ситуиран в центъра на София, осведоми dnes.bg. Случайни минувачи са забелязали драска...
" Всяка поддръжка в тази тенденция е добре пристигнала ", споделят от партията и прибавят: " Важно е обществото да разбере, че този монумент не е просто каменна комбинация, а знак на позорната взаимозависимост на България от някогашния Съветски съюз по време на Желязната завеса. Време е всички поклонници на Съюз на съветските социалистически републики да се примирят, че към този момент го няма, че сме членове на НАТО и Европейски Съюз и не може да почитаме монумент на армия-окупаторка. За страдание и през вчерашния ден видяхме развяването на червени флагове и поднасяне на цветя на паметника на Съветската войска на 9 май, който обслужващите Кремъл български политици почитат годишно като Ден на успеха, а не като Ден на Европа. Време е един път вечно да пресечем, донесла на България 45 години комунизъм, довели до изтребване на елита и съсипване на интелигенцията, до лагерите на гибелта, плячкосване на собствеността и прекъсване на естественото демократично развиване на една европейска страна, превърната в 16-та република на Съюз на съветските социалистически републики. Докато у нас има монументи и знаци на Съветския съюз и неговата агресорска политика, няма по какъв начин да се спасим от недостойната взаимозависимост ".
" Демонтирането на паметника на Съветската войска ще бъде първата стъпка-символ на това освобождение ", написа още в позицията на Съюз на демократичните сили.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР