По повод изложението за потребителска електроника (CES), BMW представя Digital

...
По повод изложението за потребителска електроника (CES), BMW представя Digital
Коментари Харесай

BMW представя за първи път режим Digital Art в автомобил в партньорство с художничката Цао Фей.

По мотив ревюто за потребителска електроника (CES), BMW показва Digital Art Mode и е първият авто производител, който вкарва цифрово изкуство в транспортните средства. Международно известната китайска мултимедийна художничка Цао Фей основава Digital Art Mode в годината на 50-годишнината на BMW Cultural Engagement. Премиерата на режима е в новото BMW iX M60.

В рамките на Изложението за потребителска електроника в Лас Вегас (CES), BMW показва за първи път своя Digital Art Mode и е първият авто производител, който вкарва цифрово изкуство в транспортните средства. Международно известната китайска мултимедийна художничка Цао Фей основава Digital Art Mode в годината на 50-годишнината на BMW Cultural Engagement. Проведено в Лас Вегас от 5-8 януари 2022 година, CES ще бъде първото събитие, което демонстрира режима Digital Art в BMW iX M60.

Режимът Digital Art е част от напълно новите My Modes: Техните неповторими моменти усъвършенстват преживяването при шофирането на BMW, като основават синергия сред функционалностите на автомобила и неговия интериорен дизайн. В взаимозависимост от обстановката на шофиране и цялостното въодушевление, холистично потребителско преживяване, включващо както функционално, по този начин и прочувствено равнище, може да бъде основано с натискане на бутон или посредством гласово ръководство. За тази цел ръководството, амбиентното осветяване и звукът, както и цветовата скица и графиките на извития екран на BMW са точно синхронизирани.

Квантов скок за BMW Cultural Engagement: След 50 години и стотици интернационалните партньорства, BMW в този момент вкарва изкуството в своите транспортни средства. Новият Digital Art Mode предлага спомагателна алтернатива за водачите да персонализират своето шофиране съгласно желанията и ползите си и да остават свързани с културата в ежедневната си подвижност. Режимът Digital Art Mode е резултат от натоварен взаимен развой на BMW Group Design и китайската мултимедийна художничка Цао Фей, чието изкуство основава завладяващи и чувствени моменти. През 2017 година Цао Фей основава 18-ия BMW Art Car, употребявайки M6 GT3, първият по рода си, който е напълно дигитален в историята на тази неповторима сбирка от мобилни творби на изкуството. С това първо включване на цифрово изкуство в автомобил, Цао Фей и BMW Group в този момент вършат идната стъпка дружно.

Новото BMW iX M60 обезпечава сцена за премиерата на едно цифрово произведение на изкуството, символизиращо дълбоката връзка на човечеството и природата.
За първи път режимът Digital Art може да бъде изпитан в новото BMW iX M60 показано в границите на тазгодишното ревю CES. Функцията ще бъде налична за други транспортни средства от серия BMW през 2022 година Избрани модели ще бъдат налични с Digital Art Mode като персонализирана алтернатива, конфигурирана непосредствено в завода, до момента в който други могат да бъдат осъвременени посредством софтуерна актуализация over the air, интегрирана в потребителския интерфейс. „ С новия режим на Digital Art Mode, BMW Cultural Engagement доближава нови висоти, като в същото време основава нещо изцяло неповторимо, “ споделя Кристоф Гроте, старши вицепрезидент Digital Car, BMW Group, „ За първи път вършим цифровото изкуство неразделна част от модерното преживяване при шофиране и потребление на новаторска технология за трансформиране на подвижността в самостоятелно, извънредно и прочувствено преживяване. ”

Произведението, основано Цао Фей, което ще бъде показано на BMW Curved Display, приказва за непрекъснатата смяна на един глобализиран и взаимосвързан свят и се назовава „ Квантова градина “. Галактики от образни пространства, цялостни с точки, светлинни лъчи и мъглявини, които непрестанно се движат към и се отдалечават една от друга с друга скорост, до момента в който порастват и се свиват още веднъж и още веднъж. Те показват най-вече невидимите, само че непрекъснати връзки, свързващи хора, групи и системи, които си въздействат взаимно даже на огромни дистанции и по този метод трансформират заобикалящата ги среда. В своите творби на изкуството – основани особено за режима Digital Art – Цао Фей съчетава разсъжденията си за тези световни връзки и корелации със устрема към форма на съдействие на това, което в азиатските култури постоянно се разказва като съвършената естетика на човечеството и природата. Самата художничка изяснява това постоянно търсене по следния метод: „ Желанието за свързване е вездесъщо. Става дума за това по какъв начин можем да реализираме синергия със света, да живеем с природата и да обновяваме силата си. "

„ 2017 беше впечатляваща година, време, когато човечеството прегърна появяването на изкуствения разсъдък. През това време използвах разширена действителност, с цел да основа 18-ия BMW Art Car, автомобил със лична аура, усъвършенствана от нови технологии. 2021 беше сложна и специфична година. Докато човечеството беше заклещено и безпомощно, светът уверено продължи да се движи към метавселената, ерата на виртуалното потапяне. Това е моментът, в който още веднъж бях поканена да вземам участие в основаването на този революционния режим а дигитанлно изкуство на BMW “, сподели Као Фей. „ Моята работа „ Квантова градина “ дава на лидера на BMW опцията да изживее непрекъснато изменящите се цифрови пейзажи на многостранна галактика в свят на екрана, където се пресичат нереална лирика и сензорни пиксели. Неговата мрежа от отворени спектри свързва сърцата ни с апела на благосклонност от дълбините на Вселената. "

По нейните лични думи Цао Фей разказва „ Квантовата градина “ като „ поетична сбирка от вселени, безчет атоми, мъглявини и хиляди бързо движещи се лъчи светлина от дълбините на Вселената и тези вървящи се низове от галактики, които стават все по-големи и по-малки, пресичащи се и разширяващи се, комбиниращи и разделящи, възприемащи и слушащи един различен, към безчет непрекъснато въртящи се центрове. В многоизмерна галактика траекторията е нелинейна, пътуването няма край, единствено свободата да превключвате сред микро и макро светове, да се скитате, да изследвате и да се развивате. ”

Нови способи за преживяване на културата: BMW Group още веднъж пионер
Режимът Digital Art Mode е основан в юбилейната година на BMW Group Cultural Engagement. В продължение на 50 години BMW поема своята обществена отговорност в света на културата със своите партньорства и начинания. По този метод стотици дълготрайни съдействия се трансформират в неразделна част от обществената резистентност на компанията. Много от нейните планове към този момент изследват капацитета, характерен на дигитализацията, за разширение на обсега на BMW Cultural Engagement, създаване на нови форми на художествено изложение и постигане до нова аудитория.

Дигитално изкуство на Цао фей: от спортната писта до BMW Curved Display
Когато Цао Фей проектира BMW Art Car през 2017 година, BMW Group още веднъж е пионер в основаването на новаторски културни прекарвания. За първи път транспортно средство се трансформира в преносима статуя благодарение на разширена действителност. BMW Art Car на Цао Фей включва три съставния елемент: филм за нравствен странник във времето, BMW M6 GT3 в цвят Carbon Black и апаратура с разширена действителност, състояща се от многоцветни светлинни частици, направени забележими благодарение на особено направено приложение, програмирано за случая. Всеки път, когато приложението се употребява покрай спортната кола, дисплеят на смарт телефона демонстрира плаващи, непрекъснато изменящи се светлинни ленти над и към BMW M6 GT3 – отражение на бързата смяна на родната страна на художничката върху 18-тата BMW Art Кола.

Цао Фей вижда работата си върху новия режим Digital Art Mode като директно продължение на креативния й развой в съдействие с BMW Group. Проектирането на спортен автомобил с разширена действителност към този момент е последвано от консолидиране на цифрово изкуство в интериора на серийните коли.

*Източник: www.bmw.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР